Translate

вторник, 15 август 2017 г.

Нов флагмански смартфон от LG с първия в света Oled FullVision дисплей



Новият флагмански смартфон от LG Electronics (LG) ще бъде първото в света устройство, притежаващо пластичен OLED FullVision дисплей. Нововъведението следва консистентната стратегия на компанията по отношение на своите дисплеи за мобилни устройства, която бе стартирана с LG G6 и продължена с LG Q6. С пускането на пазара на първия LG OLED смартфон, след LG G Flex 2 през 2015, компанията цели да затвърди лидерските си позиции в областта на OLED технологията, пренасяйки я от премиум телевизионните си продукти в сектора на смартфоните от висок клас. Освен изключително тънкия си профил и превъзходна визия, използването на OLED дисплеите при смартфоните ги превръща в идеално устройство за VR приложения, което е една от ключовите области за развитие в индустрията.
Тенденциите показват, че потребителите търсят все по-големи дисплеи, изискващи обаче големи по размер корпуси на смартфоните, които често са неудобни за използване с една ръка. Със своя FullVision дисплей, LG допринася за създаването на корпус с минимални рамки, увеличавайки едновременно удобството и големината на екрана. OLED технологията е следващата стъпка в еволюцията на FullVision дисплеите, предоставяйки невероятно качество, живи картини и изчистеност по отношение на дизайна и визията на смартфона. Показателно е това, че новият 6-инчов OLED FullVision екран ще бъде най-големия смартфон дисплей на LG за последните четири години, докато размерът на корпуса ще бъде дори по-малък от миналогодишния LG V20. Горната и долна рамка на телефона са намалени съответно с 20% и 50%, в сравнение с V20, а логото на LG е преместено върху задната част на смартфона, като по този начин се увеличава размера на екрана до максимум.
Завладяващото зрирелско изживяване чрез FullVision дисплея се дължи най-вече на 4.15-те милиона пиксела в първокласен QHD+ (1440 x 2880) OLED екран. Изключителното качество на картината се постига благодарение на несравнимата OLED технология, която възпроизвежда перфектни черни и цветни палитри с невероятна точност и дълбочина на широк цветови спектър. Дългогодишните изследвания и разработки на LG в областта на OLED технологията позволяват имплементирането на оптимални алгоритми на картината, възпроизвеждайки 148% от цветовия диапазон sRGB 1 при дигитални изображения, както и 109% DCI-P3 2 цветови диапазон при дигитални видео картини. Друго впечатляващо предимство на OLED технологията е оперативното време за реакция, което е десет пъти по-бързо от LCD. Бързото време за реакция ефективно елеминира размазванията, което е особено важно за екшън филми и VR съдържание. А поддръжката на HDR10 формат прави гледането на филми и видеа едно напълно ново и непознато преживяване.
Понеже екранът в новия смартфон е разработен на база пластична OLED технология, позната като P-OLED, това позволява елегантно заобляне на краищата му, което пък допринася за още по-ергономичен дизайн и удобство при използване с една ръка. P-OLED е създаден чрез интегриране на милиони пиксели върху пластмасов субстрат, правейки технологията много по-здрава и издръжлива от стъкло. В допълнение, дисплеят е защитен от Corning® Gorilla® Glass 5, включваща в себе си резистентна на разбиване технология. И най-важното, използвайки последно поколение капсулираща и сканираща пиксели технология, познатият „burn-in“ проблем при OLED от миналото вече е напълно елиминиран в P-OLED технологията на LG, идваща с новите устройства на компанията. Капсулацията значително намалява окисляването на пикселите, а технологията на LG за сканиране на пиксели позволява значително по-малка консумация на енергия за всеки един отделен пиксел, което съответно увеличава производителноста и на батерията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар