Translate

вторник, 15 август 2017 г.

Коензим Q10 поддържа младежкия и сияен вид на кожата



Една от най-коментираните теми сред жените, която не губи своята актуалност е борбата с бръчките. Остаряването на кожата е естествен и неизбежен процес. Още след 20-тата година кожата бавно започва да губи своята хидратация, a след 30-те бариерната й функция значително отслабва и това води до появата на първите фини линии и бръчки. С течение на времето метаболитните процеси на клетките се забавят и след 40-те кожата значително губи своята плътност и еластичност, а загубата на колаген след 50-годишна възраст води до намаляване на обема.
Кожата на лицето е по-чувствителна в сравнение с останалата част на тялото, тъй като е директно изложена на влиянията на околната среда като високи и ниски температури, UV лъчи, замърсен въздух. Затова тя се нуждае от специална грижа и надеждна защита.
Един от главните „герои“ в борбата с бръчките е коензим Q10 - естествено произвеждан от кожата антиоксидант, който я защитава от увреждания и преждевременно стареене. Доказано е благоприятното му влияние върху цялостното състояние на човешкия организъм – стабилизира сърдечно-съдовата система, нормализира кръвното налягане, увеличава енергията и физическия тонус и др. Също така коензим Q10 снабдява кожните клетки с енергията, от която имат нужда, за да изпълняват жизнени функции като защита и възстановяване. За жалост, след 30-тата година производството на Q10 в организма започва да намалява и това е сред основните причини за забавянето на много процеси в организма, сред които и обновяването на кожата. Затова е много важно около 30-тата година да започне набавяне на Q10 от външни източници. Ценният коензим присъства в много храни – фъстъци, говеждо месо, риба, зехтин, авокадо, спанак и др., но приемът му под формата на храна и таблетки не е достатъчно ефективен за кожата на лицето. Най-добър ефект има директната му апликация. Изключително важно е в ежедневната грижа за зрялата кожа да се използват продукти, обогатени със съставката Q10, които да й осигурят нужната защита и подхранване. Продуктите с Q10 хидратират в дълбочина, повишават естествените нива на Q10 в кожата и се борят с бръчките отвътре.
За да се осигури най-добра защита на кожата, дневната грижа трябва да се комбинира с нощна. Тъй като клетките се регенерират много по-бързо по време на сън, това е най-подходящото време, през което да се подпомогне процесът на възстановяване на кожата. Грижата за кожата преди лягане помага за оптималното й възстановяване през нощта, справяйки се с влиянията, с които тя се е сблъскала през деня. Допълването на дневните продукти за грижа за кожата с нощни, в комбинация със здравословен сън, осигурява най-добри резултати и свежа, сияйна кожа.
Производството на Q10 може да се стимулира и чрез движение и физическа активност. Всяка дейност, която изисква активно движение подобрява циркулацията на кръвта към кожата. А тя, от своя страна, захранва с витамини, минерали и кислород капилярите, които подхранват кожните клетки. Редовните тренировки тонизират и духа, и тялото – стягат мускулите, изграждат здрави кости, подобряват настроението и карат кожата да изглежда здрава и мека.
Разбира се, процесът на остаряване на кожата не може да бъде спрян, но може да му се противодейства с помощта на правилната грижа. Поддържането на младежкия й вид и предотвратяването на следите от стареене, допринасят за самочувствието и увереността у жените. И тъй като е най-важно да живеем в настоящето и да се чувстваме добре в кожата си, трябва да й даваме най-доброто, за да бъде свежа, сияйна и енергична.
Учените на Байерсдорф са първите, които изследват ефектите на Q10 върху кожата. Те интегрират коензима като съставка в продуктите за грижа за лицето още от далечната 1998 г. За поддържането на младежкия вид на кожата и предотвратяване следите от стареене препоръчваме употребата на продуктите от серията NIVEA Q10 plus.

Няма коментари:

Публикуване на коментар