Translate

сряда, 13 септември 2017 г.

Антонио Бандерас в ролята на Пабло Пикасо


Сезон 2 на сериала-антология в 10 епизода отново е начело с Кен Билър и с изпълнителни продуценти Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Кен Билър, Франки Калфо и Джиджи Прицкер


Тъкмо когато National Geographic се отправя към тазгодишните награди „Еми“ с цели десет номинации за първия сезон на „Геният“, номинираният за „Еми“ и за „Златен Глобус“ актьор Антонио Бандерас („Евита“, „Маската на Зоро“, „Десперадо“) е избран за ролята на Пабло Пикасо във втория сезон на сериала, който ще проследи живота и творчеството на испанския художник, един от най-влиятелните и признати артисти на XX век. Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, отново ще бъде с изпълнителни продуценти Imagine Entertainment, компанията на Брайън Грейзър и Рон Хауърд, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще се излъчи премиерно през 2018.
„Историята на живота на Пабло Пикасо винаги ме е впечатлявала и аз уважавам личността му безкрайно, споделяме и общо родно място – Малага. Вълнувам се, че ще работя с National Geographic, Брайън, Рон, Кен и останалите от екипа на „Геният“ и ще разкажем заедно автентичната история на един от най-иновативните художници в света“, каза Бандерас.
„Антонио беше най-естественият избор. Той, подобно на Пикасо, има много освободено отношение към живота, не познава бариери, което ще допринесе за онази искреност в пресъздаването на персонажа, която търсим. Той владее толкова широк актьорски диапазон, че съм напълно сигурен, че ще съумее да съживи образа на този брилянтен и необикновен артист.“, сподели Рон Хауърд.
„От Панчо Виля до Ернесто „Че“ Гевара, Антонио има богат, успешен опит в изобразяването на реални, емблематични и знакови фигури, които пресъздава с изключително откровение и дълбочина. При Пикасо очаквам с нетърпение да видя интерпретацията му на човека отвъд артистичното величие.“, добави Грейзър.
Кен Билър отново ще бъде начело на екипа на сериала, като ще влезе в ролята и на изпълнителен продуцент и сценарист за новия сезон. Втори сезон идва отново от Fox 21 Television Studios, чийто скорошен сериал „Народът срещу О. Джей Симпсън: Американска криминална история“ доминира на всички награди и оглави избора на критиката; Imagine Television, създатели на сериалите „24“ и „Империя“ с изпълнителни продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд, както и изпълнителният продуцент Франки Калфо и продуцентът Анна Кълп; и Madison Wells Media’s OddLot Entertainment, които по-рано тази година продуцираха номинирания за Оскар игрален филм „На всяка цена“  с изпълнителни продуценти Джиджи Прицкер и Рейчъл Шейн. Сам Соколов и Джеф Кууни от EUE/Sokolow също са изпълнителни продуценти. Очаква се снимките на сериала да започнат по-късно тази година, а премиерата е планирана за 2018 по National Geographic в 171 държави на 45 езика.
„Геният“ е продуциран от Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment и EUE/Sokolow.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар