Translate

вторник, 26 септември 2017 г.

Проф. Исмет Аслан, реконструирал език на българин, ще гостува у нас



Специалистът „Уши, нос, гърло“ от високотехнологичната „Лив Хоспитал“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 13 октомври.
Проф. д-р Исмет Аслан,е лекар с високо признание в Турция и САЩ, а неотдавна нашумя и като лекаря, изградил нов език на пациент с рак от България.
Проф. Аслан помогна на 35-годишен пациент от България с коварното заболяване рак на езика. Младият мъж забелязал промяна на езика си, но лекарите го уверили, че не е нищо сериозно. След известно време обаче той се усъмнил и заминал за Истанбул, където се оказало, че става въпрос за раково образувание. При рак на езика единствената опция е оперативно лечение, посочва проф. Аслан. Заради болестта се наложило да се отстрани около 80% от езика на пациента, а впоследствие той е реконструиран с помощта на мускулна тъкан, взета от ръката му. Така човекът ще може да се храни и да говори както преди.
Желаещите да се възползват от безплатните консултации с проф. Аслан в София на 13 октомври трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар