Translate

вторник, 31 октомври 2017 г.

Започна шестото издание на най-голямото спортно благотворително събитие на Балканите - „1000 km Balkan Charity Challenge“



Даряваме онлайн през Platformata.bg за три български каузи – на Мулти Култи Колектив, Фондация „Дечица“ и Фондация „Нашите недоносени деца“




За 11 дни участниците ще изминат 1050 км. през територията на Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 3500 метра. Участниците ще се движат с велосипед първите 4 дни (по 160 km/ден) и ще бягат 7 дни (по 60 km/ден).
Стартът бе на 28 октомври в Букурещ. Там е и финалът, на 7 ноември.
За тазгодишното издание на маратона са избрани три каузи на три бълграски организации: Мулти Култи Колектив, Фондация „Дечица“ и Фондация „Нашите недоносени деца“.
Даряването става онлайн през сайта на маратона www.1000balkan.com. Каузите могат да бъдат подкрепяни с дарения директно за тях или чрез участниците в маратона. Даренията към българските каузи се извършат чрез платежната система на Платформата.бг (platformata.bg). Това е сигурно и ефективно за българските каузи – до тях достигат 95% от дарените средства, а даренията са данъчно ефективни за дарителите (могат да ползват данъчни облекчения за тях).
Социалната мрежа за дарители Платформата.бг е разработена и се управлява от Фондация BCause, която отново е партньор на ултрамаратона.


Няма коментари:

Публикуване на коментар