Translate

четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Лидл България ще финансира 31 социално значими проекта в страната



Инициативата събра 425 предложения от 142 населени места в страната, които са оценени на три етапа. Първият включва проверка на тяхната техническа обезпеченост и наличност на цялата изисквана документация. До втори етап са допуснати всички проекти, отговарящи на административните критерии, оценявани от експертно жури - утвърдени лидери на обществено мнение с подчертана експертиза в оценяването на социални проекти. В третия етап избраните проекти са оценени от служителите на Лидл България, в регионите, в които живеят, показвайки истински ангажимент към благосъстоянието на своя град и своята общност.
Финалната селекция включва предложения от 18 населени места в страната, сред които по-малки градове и села като с. Ясен, област Шумен, гр. Генерал Тошево, област Добрич, с. Бяга, област Пазарджик и др. 16 са одобрените проекти в областта на образованието, 8 са с фокус здравословен начин на живот, 5 ще се грижат за опазване на околната среда, а 2 са насочени към съхранение на историческото и културно наследство.
„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата и значима инициатива за компанията, която се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум и отразява стремежа на веригата да допринася за по-пълноценен и качествен живот на хората от всички региони в страната.
-Тя е естествено продължение на ангажимента, който ние, Лидл България, поехме – с всичко, което правим да помагаме на хората да водят по-пълноценен начин на живот, чрез развитие на местната общност и среда. И нашите усилия не приключват с избора на печелившите проекти. Сега ни предстои още по-усилена работа, за да ги видим реализирани и да докажем на клиентите, че сумата, която сме отделяли от всеки техен касов бон, е инвестирана в нещо стойностно и значимо, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на Лидл България.
Припомняме, че в периода от 1 май до 25 юни т. г. Lidl отдели по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна и със събраните средства пое ангажимента да финансира проекти, свързани с образователни инициативи за деца, опазване на околната среда, култура, и историческо наследство, както и здравословен начин на живот. В този период неправителствени и граждански организации имаха възможност да представят свои проекти и да кандидатстват за финансова подкрепа в размер на максимум 10 000 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар