Translate

петък, 20 октомври 2017 г.

Започва 9-тата благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда“ в подкрепа на деца, ученици и студенти в неравностойно положение



В името на по-доброто бъдеще за деца, младежи и девойки в неравностойно положение,


Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ започва новата кампания на благотворителната инициатива „Изкуството за деца в нужда“, чието начало по традиция е в Деня на покровителя на художниците Св. Лука - 18 октомври.
Каузата за  подпомагане на децата се провежда за 9-та поредна година под формата на продажба на произведения на изкуството от каталога на Фондацията. Целта е събирането на средства, които да обезпечат необходимостите на подрастващите през следващата календарна година. Събраните дарения са в полза на 112 деца лишени от родителска грижа, в неравностойно положение и със специални потребности от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и Дом за деца „Княгиня Надежда“ във Варна, както и за възпитаниците на помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня. Повече от 200 творби на български и чуждестранни автори участват със свои творби в настоящия каталог на Фондацията. С всяка изминала година каузата за подпомагане на децата набира все по-голяма популярност – участват все повече автори и галерии, които правят дарения на картини, нараства броят и на дарителите, които чрез откупки на творби подпомагат децата в неравностойно положение, увеличават се партньорите на Фондацията в лицето на големи компании, с които се реализират допълнителни съвместни дарителски акции. През 9-те години от съществуването на инициативата, дарителските средства се изразходват целево за образованието, възпитанието и развитието на децата, за включването им в различни творчески проекти, уъркшопи и експедиции, за курсове и летни лагери, за подобряване на личния комфорт на децата, за разнообразяване на свободното им време, ежедневие и социална среда. Инициативата „Изкуството за деца в нужда“ подпомага и студенти с отличен успех чрез стипендиантските програми „Туризъм“, „Здраве чрез СПА“ и „Изкуства“.
Кампанията  за продажба на произведения на изкуството тази година ще премине през следните етапи – от 18 октомври до 4 декември произведенията от каталога на Фондацията могат да бъдат откупени в обособеното арт пространство на Хотел Балнео & СПА Азалия, чрез интернет-кампания в www.foundation.bg и във Facebook на https://www.facebook.com/foundation.bg. На 5 декември в Галерия Графит е ежегодния Благотворителен коктейл, на който всички творби участват в групова изложба и също могат да бъдат откупени в полза на децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар