Translate

неделя, 29 октомври 2017 г.

Новата кауза на „Дари капачка“ в Бургас – реанимобил с оборудване за бебета



Покупка на линейка с оборудване за новородени - това е следващата кауза на кампанията „Дари капачка – спаси живот“. След като за по-малко от година кампанията събра средствата за покупка на нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, организаторите поставиха нова цел – да осигурят реанимобил. Той ще се използва за транспортиране на бебета и малки деца – пациенти на Бургаската болница.
В момента в България има само два реанимобила, оборудвани за превоз на малки пациенти, като и двата са в София. Линейките на болницата са стари и условията в тях не са комфортни за малките бебета.
Тъй като транспортиране на новородени се налага рядко, реанимобилът ще бъде използван и за превоз на бебета и малки деца, настанени в други отделения, както и от други болници в Бургас. Ще се търси автомобил, който може да не е чисто нов, достатъчно е да е в добро състояние и да разполага с нужното оборудване.
Днес новата кауза на кампанията бе представена пред основните дарители на капачки – децата от детските градини и училищата в Бургас и региона. В болницата дойдоха над 150 ученици, заедно с учители и родители. Те видяха кувьоза, купен с техните капачки и се снимаха с лекарите от неонатология. Повечето споделиха, че са родени в Бургаската болница и се радват, че могат да помогнат тя да се грижи по-добре за своите малки пациенти. Лекарите разказаха и показаха за какво служи апаратът и как замества майчината утроба.
Кувьозът, купен със средства от кампанията „Дари капачка – спаси живот“, струва 13 380 лв. От покупката му до момента от върнати капачки и дарители са постъпили още 4419 лв. Сумата ще бъде пренасочена за новата кауза – покупка на реанимобил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар