Translate

неделя, 15 октомври 2017 г.

Анатомично невъзможно е разделянето на сливенските сиамски близнаци



Защото те имат един общ крайник, с общ нерв - лошо кръвоснабден. Двете момчета, които вече са на 1 година, имат общо тазово дъно с общи органи и общи костици, два стомашно-чревни тракта и две отделителни системи, но са с обща коремна кухина и общ полов орган.
Единият близнак е с напълно деформирана сърдечносъдова система, а другият – със сърдечна малформация.
Едното от децата е с неразвит мозък, изключително тънка мозъчна кора, без преграда между полукълбата и атрофирало кръвоснабдяване. Няма каротидна артерия. Реално той има единствено рефлекси.
Другият близнак е с по-развит мозък и реагира на болка и други външни стимули. Никой не може да гарантира, че при разделянето на близнаците могат да оцелеят и двамата.
Един на 2,5 млн. раждания са случаите на такъв тип сраствания.
Според лекарите най-вероятната причина за малформациите е в близките родствени връзки между двамата родители (майката е 15-годишна ученичка, а бащата – пълнолетен, втори братовчед). Тъй като обаче увреждането е станало в ранното ембрионално развитие на близнаците, факторите биха могли да са много различни, включително и инфекция на майката, смятат те.
Фондът за лечение на деца в чужбина окончателно отказа помощ за тях в чужбина. Мотивът е, че операция по разделянето им е „анатомично невъзможна”. 
Лекарите не могат да дадат прогноза за здравето и живота на близнаците дори и в случая, при който те няма да бъдат разделяни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар