Translate

вторник, 3 октомври 2017 г.

Мащабна инвестиция в Бургас за лечение на очни заболявания



В Бургас вече има два високотехнологични апарата, предназначени за диагностика и лечение на зрението. Те са единствени по рода си в Южна България и са част от оборудването на първата очна клиника в града - Медицински център „Оксиком“. Модерните уреди ще подобрят работата на експертите по отношение на борбата със зрителните увреждания при пациенти с диабет, глаукома и дегенерация на макулата.
Първият апарат е Visucam 524. Той представлява ретинална камера, изработена от известната оптична и инженерингова компания Zeiss. Уредът има два режима на работа и се използва за извършване на флуоресцеинова антиография – висококачествена и богата на детайли снимка,  която е от огромно значение при диагностицирането и наблюдението на широка гама съдови и дегенеративни заболявания на ретината - от глаукома и диабетна ретинопатия до макулна дегенерация, свързана с възрастта.
Новият лазерен апарат VISULAS 532s VITE е от последно поколение и има четири режима на работа. Предимствата му са най-вече в това, че дава по-добър контрол на специалиста над лъча, както и в това, че предоставя възможност за обработка на по-големи зони от ретината. Лазерът е по-нежен и минимизира риска от странични ефекти. Казано накратко – уредът спестява време на лекаря и пациента, прави процедурата по-лесна и по-безболезнена, а освен това намалява и вероятността от грешки и усложнения.
Двата модерни апарата ще бъдат от изключителна полза на специалистите в МЦ „Оксиком“ в диагностиката и лечението на редица състояния, сред които и все по-широко разпространената диабетна ретинопатия. Тя е едно от усложненията на захарния диабет и е основна причина за понижено зрение и слепота в индустриализираните страни, а също и първостепенна причина за слепота при хората над 60-годишна възраст.
Препоръчително е диабетиците да минават преглед поне два пъти годишно, ако не е назначена по-честа консултация от лекуващия ги офталмолог. С новата апаратура прегледите ще протичат по-бързо и лесно, а вероятността за установяване на първите белези на увреда – по-голяма.
Може да запазите час за преглед при офталмолозите на МЦ „Оксиком“ на телефони 056/860 210, 056/860 839 или на 0886/ 161 161.

Няма коментари:

Публикуване на коментар