Translate

петък, 13 октомври 2017 г.

В Clínica Liberty България –дефинитивно решават проблема с прекомерното изпотяване



Над 350 000 българи страдат от хиперхидроза


Хиперхидрозата (прекомерното изпотяване) е състояние, което засяга около 5% от населението в световен мащаб. У нас над 350 000 души страдат от този проблем, който значително влошава самочувствието и начина им на живот.
Хиперхидрозата най-често засяга областта на подмишниците, дланите и стъпалата.
У нас отвори врати първият център за лечение на хиперхидроза - Clínica Liberty България. В него се прилага иновативната технология miraDry - единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ и използвана в редица европейски страни. Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно решаващо проблема с прекомерното изпотяване на подмишниците.
miraDry използва електромагнитни вълни, които разтварят потните жлези, без да се нараняват околните здрави тъкани т. е. редуцира се потта до 80-90%.
С други думи терапията намалява потните жлези на аксилите, но не оказва влияние на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса. Едно от най-ценните й преимущества е, че не предизвиква компенсаторно потене.
Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването.
Резултатите са налице веднага след провеждане на две сесии. Цената за първа процедура е 3200 лв.. Но в случаите, когато се налага втора пакетна цена е - 5200 лв.
За първи път у нас се въвежда и технологията palmaDry, която се използва за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.
Д-р Юлиан Йорданов, хирург в Първа градска болница и главен лекар в Clínica Liberty България, коментира:
-Нито един от досегашните методи за лечение на хиперхидроза (антиперспиранти, хомеопатия, инжектиране на ботокс) не е довел до траен ефект. Ние в Clínica Liberty България предлагаме трайно решение на проблема хиперхидроза с най-съвременните методи за лечение в зоните на подмишниците, дланите и стъпалата. Всеки пациент може да бъде сигурни, че преди да се пристъпи към интервенцията  ще бъде щателно прегледани от лекар, който ще се запознае със здравия му статус. Интервенцията е краткотрайна и безболезнена, защото се извършва под местна упойка. Ако се наложи, след три месеца, се извършва повторна процедура по преценка на лекаря.Това е единственият дефинитивен начин за решаване на този тежък проблем за много хора над 16 год. възраст.
Д-р Тсахи Видер, световно признат специалист по хиперхидроза, собственик на OR Clinic – Национален център по хиперхидроза в Израел, съосновател и партньор на Clínica Liberty Испания допълни, че тяхната философия се основава на предлагането на решения, които да подобрят живота на пациентите, защото разбират дискомфорта, който те изпитват всеки ден.
Като правило хората, които страдат от този проблем изпитват трудности не само в социалните контакти, но и в начина на живот. Тази ситуация се влошава, защото има тенденция към изолация, за да се скрие проблема.
По думите му след като имат натрупан повече от три десетилетия опит в лечение на прекомерното изпотяване, уверено твърди, че това е най-доброто, трайно и ефективно решение, което не носи вреда на организма.
Според него е необходимо да се прави ясно разграничение на двата основни типа хиперхидроза – генерализираната, която се появява като следствие от някакво общо заболяване като например затлъстяване, диабет, болести на щитовидната жлеза, и фокалната – която е свързана с прекомерно изпотяване в една зона на тялото, най-често в аксилите (подмишниците).

Единствените противопоказания за това лечение са наличието на пейсмейкър, импланти (но не гръдни) и бременност. Възможните странични ефекти са: леко подуване в областта на подмишниците, нечувствителност в третираните места, подкожни втвърдявания, които отшумяват за няколко седмици.  
Специални гости на откриването Clínica Liberty България бяха Орен Ган, генерален мениджър и съосновател на Clínica Liberty Испания и Елджи Юсен, регионален трейнър ЕС & Близкия Изток в Miramar Labs, Inc.
Новата клиника е част от веригата Liberty Clinic, която включва за сега още 4 клиники – в Тел Авив, Барселона, Лисабон и Порто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар