Translate

неделя, 15 октомври 2017 г.

DER HUNDS свириха в памет на CHRIS CORNELL и в подкрепа на хората с депресия



Преди дни Терминал 1 събра над 600 човека, почитатели на сиатълската музика и идола на няколко поколения - Chris Cornell. Легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май т. г. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, група DER HUNDS започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След няколко месечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания  PROMISE TO SURVIVE (ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ), в подкрепа на хората с депресия. В сет листата на трибюта бяха включени композиции от всички периоди и групи на Chris Cornell - Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като Black hole sun, Like a stone, Outshined и др., бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като Seasons и Can’t change me. Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета - You know my name. Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис DER HUNDS. Емоцията в залата беше огромна и завладяваща почти цели три часа.
В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на СЗО, посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си. Публиката го аплодира с разбиране и съпричастност. Защото всеки от нас или е изживявал, или е имал близък с подобен емоционален проблем. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи .
Трибютът и информационна кампания PROMISE TO SURVIVE тръгва в страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void - Пловдив, 11 ноември в Бар без име - Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 - Варна и на 2 декември в бар Rocka Rolla – Велико Търново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар