Translate

вторник, 31 октомври 2017 г.

Рекорден брой участници на "Renault Morning Run" Около 700 души - професионални бегачи, любители, журналисти и деца, участваха в градския крос в Борисовата градина



Около 700 души - професионални бегачи, любители, журналисти и деца, участваха в градския крос в Борисовата градина


В състезанието се включиха около 700 души на различни възрасти, сред които 50 деца и 20 представители на различни български медии. Участници бяха както професионални спортисти, така и любители, които съвсем наскоро са направили първите си кросове в парка. Дисциплините, в които тичаха те, бяха 5, 10 и 20 км.
Състезанието тази година успя да привлече рекорден брой почитатели на бягането, като за пръв път участниците на 10 км бяха повече от тези на 5 км. Друга интересна новост беше медийното състезание "Media Run" на 5 км. В него се включиха много журналисти, които се бориха за приза „Най-бърза медия." 
Всички финиширали в състезанието получиха медали и специални награди от организаторите и партньорите.
Специално внимание тази година беше отделено и на най-малките участници. За тях беше организирано детско състезание – "Sofia Kids Run", чиято основна цел е да популяризира здравословния начин на живот и да събуди интерес у децата към активностите на открито и бягането. Детското състезание, което включваше забавни лекоатлетични игри, привлече около 50 от най-малките участници.
Друга традиция, която беше продължена и с петото издание на "Renault Morning Run", беше благотворителната кауза, която всички участници имаха възможност да подкрепят. По 5 лв. от всяка такса за участие ще бъдат дарени на Фондация „Воден път“ с цел организиране на коледен турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения.
Следващото събитие, част от програмата на Спортен клуб "Бегач", е "The BIG Tech Run". То ще се проведе на 10-ти декември в "София Тех Парк" и е насочено към хората, ангажирани в технологичната и финансовата сфери в България.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар