Translate

сряда, 18 октомври 2017 г.

Сътрудничеството между ВМА и представители на най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders” продължава



 Мотористи на курс за първа помощ във ВМА
 


Партньорството между двете страни започна преди няколко месеца, когато бе проведена съвместна кампания за насърчаване на донорството в България. Продължение на тази инициатива се яви и откриването на Европейската седмица на донорството в България, което се състоя на 9 октомври именно във ВМА. 
В началото на месец ноември лечебното заведение ще бъде домакин на поредната среща, в рамките на която медицински специалисти ще покажат нагледно на любителите на високите скорости какви са основните стъпки за оказване на първа помощ.
Представителите на “Sofia Riders” признават, че много често стават свидетели пътно-траспортни произшествия. Целта на курса е да знаят какво трябва да направят в една такава ситуация, за да могат да помогнат на пострадалия.
„Много пъти сме свидетели на катастрофи, някои от нас също падат с моторите. Много хора не знаят основни техники, като например какво трябва да се направи, ако някой си е глътнал езика. Затова благодарим на ВМА, че откликнаха на апела ни, защото нашата идея е да знаем как да помогнем, а не как да навредим на пострадалия в първите, така важни, 5 минути”, коментира Георги Боянов, представител на “Sofia Riders”.
„Ние във ВМА винаги сме подкрепяли подобни инициативи, така че от “Sofia Riders”винаги могат да разчитат на нас”, коментира от своя страна и полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. – ВРИД началник на ВМА.
За курса „Първа помощ” е подготвена както лекционна част, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ при инцидент.


Няма коментари:

Публикуване на коментар