Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

ВМА организира безплатни консултации за грип и сезонни вирусни инфекции за лица над 12-годишна възраст



В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение и профилактика на заболяванията.
Консултациите и прегледите ще се извършат на 13, 14 и 15 ноември 2017 г. от 10:00 до 14:00 ч., в 108 кабинет на Катедра по инфекциозни болести. За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 25 989 – от 9-15.00 часа.
Заболяванията от грип и сезонни вирусни инфекции са най-често срещаните инфекциозни заболявания, като се наблюдават сред всички възрастови и социални групи от населението. У нас всяка година се регистрират над 120 хиляди случая на грип и сезонни вирусни инфекции.
Най-тежките усложнения се наблюдават при бременни жени, децата на възраст между 6 месеца и 5 години, възрастните хора над 65-годишна възраст, лицата с хронични заболявания (исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, ХОББ, захарен диабет, хронични бъбречни заболявания, онкологични заболявания и имунодефицитни състояния), както и медицинските специалисти.
Всичко това обуславя социалнозначимата роля на грипа и сезонните вирусни инфекции в общественото здравеопазване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар