Translate

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Детски празник във ВМА: Малките герои от „Бърборино” подариха усмивки в Световния ден за борба с диабета – 14 ноември



За втора поредна година ВМА бе домакин на концерта на децата от смесена диабетна група в детска градина "Бърборино".
Поводът бе Световният ден за борба с диабета, а надсловът, под който се протече събитието бе „НЕКА ЗАЕДНО СИ ПОДАРИМ УСМИВКА!”.
Детският празник има за цел да покаже, че малчуганите и младите хора с диабет водят съвсем пълноценен живот.
„Децата са нашето бъдеще и ние винаги ще ги подкрепяме в техните мечти. Децата са причината да има повече усмивки и щастие, те са най-красивото нещо на земята, те са децата на 124 детска градина „Бърборино”. Благодарим за подкрепата на нашите любезни домакини от ВМА и специално на полк. проф. Венцислав Мутафчийски”, заяви в краткото си обръщение към гостите директорката на детската градина г-жа Теменужка Димитрова.
Децата представиха пред останалите възпитаници на детската градина и своите близки „Националните герои на България – символ на смелост, гордост и родолюбие”. Самите те също са герои, защото тазгодишният им празник имаше благотворителен характер в помощ на дете с диабет.
„Винаги можете да разчитате на нас”, коментира полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, ВРИД началник на ВМА. На тържеството присъстваха и специалисти в лечението на захарния диабет – проф. Ивона Даскалова – ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към ВМА и председател на Българска диабетна асоциация, както и майор д-р Весела Михнева, които бяха подготвили и подаръци за децата от смесената диабетна група.


Няма коментари:

Публикуване на коментар