Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО от Федерация „Български пациентски форум“



Федерация „Български пациентски форум“ (ФБПФ) алармира медиите и обществото, относно това какво е заложила в новия си бюджет за 2018 г., УЖ Обществената институция, Национално здравноосигурителна каса (НЗОК) – а именно: МОРАТОРИУМ върху всичко ново, което може да помогне за лечението на българските пациенти!
Цитираме конкретните текстове от проектозакона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. :
§ 6. През 2018 г. НЗОК не заплаща за лекарствени продукти с ново международно непатентно наименование, за което е подадено заявление за включване в позитивния лекарствен списък по чл.262, ал.6, т.1 или 2 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и включени в позитивния лекарствен списък лекарствени продукти по чл.262, ал.6, т.1 или 2 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, които подлежат на заплащане за първи път през 2018 г.
§ 11. (2) През 2018 г. НЗОК не сключва договори или допълнителни споразумения с лечебните заведения, изпълняващи болнична медицинска помощ, за дейности по нови: клинични пътеки; клинични процедури; амбулаторни процедури и нови медицински процедури (диагностични и
2
терапевтични) в съответните клинични пътеки, клинични процедури и амбулаторни процедури спрямо договорените от съответното лечебно заведение за болнична помощ през 2017 г. по Националния рамков договор за медицинските дейности за 2017 г.
В четвъртък 02.11.2017 г. на общо заседание на Комисията по здравеопазване и Комисията по бюджет и финанси към 44-то Народно събрание на Република България бе разгледан бюджета на НЗОК. На това заседание депутатите от различните парламентарни групи представляващи ни - нас гласоподавателите - дискутираха и решиха, че ЗАПОВЕДТА на финансовото министерство за МОРАТОРИУМИТЕ в бюджета на НЗОК е единствен начин да се спестяват пари. В същото време държавата продължава да не заплаща за групите, за които отговаря - всички знаем кои са те и от колко години това е модел за най-некоректния платец в България!
ПОТВЪРЖДЕНИЕТО _________на този бюджет на НЗОК - от страна на родните ни депутати показа ясно УЖАСЯВАЩАТА ИСТИНА: СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СЕ ВОДИ ЯСНА, ЦЕЛЕНАСОЧЕНА И ТЕНДЕНЦИОЗНА ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД!!!
Цитираме текстът, какво означава думата ГЕНОЦИД:
„Геноцид е целенасочено и систематично унищожаване , частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством:
- Убийство на членовете на тази група;
- Тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата;
- Насилствено възпрепядстване на тяхното възпроизвеждане;
- Причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група;
- Насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга група.“
След не чак толкова задълбочен прочит на формулировката що е това ГЕНОЦИД и след съгласието на родните ни политици с противоконституционните текстове в бюджета на НЗОК за 2018 г. - ние осъзнахме, че всички български граждани имали нещастието да стигнат до здравната ни система - са подложени на ГЕНОЦИД!!!
Федерация „Български пациентски форум“ (ФБПФ) изрази преди общото заседание на двете комисии несъгласието си с новия бюджет на НЗОК - в писменно становището до Комисията по здравеопазване, което за съжаление не бе взето под внимание.
Обръщаме се към всички политици, чрез Вас медиите, да не позволяват на второ четене да бъдат приети двата ДИСКРИМИНИРАЩИ И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ТЕКСТА в бюджета на НЗОК за 2018 г.!
УВАЖАЕМИ УПРАВЛЯВАЩИ И ПОЛИТИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ - НЕ ДОПУСКАЙТЕ В СТРАНАТА НИ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ НАЦИОНАЛЕН ГЕНОЦИД!
ПОМИСЛЕТЕ ЗА МАЙКИТЕ, БАЩИТЕ НИ, ДЯДОВЦИТЕ И БАБИТЕ, ЗА НАС И ДЕЦАТА НИ – ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ, КАКВО ЩЕ ОСТАВИТЕ СЛЕД СЕБЕ СИ И СВОЕТО УПРАВЛЕНИ!!!

Със страх и много надежда Федеарция „Български пациентски форум“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар