Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Инициативата “Вход за граждани”



В залата на Столична община се проведе заключително събитие от иницитивата „Вход за граждани“ на Форум гражданско участие (ФГУ), на което бяха представени три проекта, стартирани в резултат на обществени дискусии по важни за общността теми в селата Бистрица, Герман и Горни Богров. Срещата бе продължение на поредица от дейности, организирани от Форум Гражданско Участие и кметствата на трите села, които целят набелязване на идеи и предложения и обучение за превръщане на идеите в проекти.
Трите проекта са: „еАтлас“ – облагородяване на с. Бистрица с цел подобряване на информираността на гостите и туристите на селото; „Феникс – възраждане на сградата на старото училище в с. Герман” и създаване на културен център; „Горни Богров спортува” – изграждане на мултифункционална спортна площадка и подобряване на физическото здраве и култура на жителите.
„Виждаме ролята си на посредник в подобряване на ефективността и качеството на работата на кметствата. Кметовете и гражданите ни гласуваха доверие, което за нас е награда за усилията, които полагаме за подкрепа на гражданското участие“, споделя Ива Таралежкова, председател на УС на ФГУ по повод резултатите от проекта “Вход за граждани, които ще бъдат представени на събитието.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар