Translate

четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Трима нови служители по програмата за хора с увреждания Open Mind започват работа в Теленор България



Това обяви гл. изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд по повод старта на третото издание на проекта.
На събитието присъстваха гл. директор „Корпоративна политика“ Ирина Василевска и гл. директор „Човешки ресурси“ на компанията Брад Библоу, а специален гост бе директорът на програмата в Теленор Норвегия Ингрид Ииме. Събитието уважи и председателят на Агенцията за хора с увреждания Минчо Коралски.
Инициативата Open Mind дава възможност на хора с увреждания да повишат квалификацията и конкурентоспособността си чрез работа в компанията.
Участниците в тазгодишното издание ще се присъединят към звената „Клиентски жалби“, „Обслужване на клиенти“, „Устойчиво развитие“.
Те ще работят по конкретен проект за период от две години, а Теленор ще им осигури  отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. През този период участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор и да натрупат опит и увереност. След приключване на участието си, те ще получат възможност да останат на постоянна работа или подкрепа за професионална реализация извън компанията.
Тази година Теленор за пръв път разшири обхвата на Open Mind, за дапривлече към каузата други компании в България.
Мениджъри и експерти от различни дирекции в телекома споделиха с представители на отговорния бизнес своя ценен опит от работата си по програмата. Те разказаха за това какви са стъпките, които една организация трябва да направи, за да бъде успешна за всички заинтересовани страни подобна инициатива. Представители на Coca-Cola HBS, Hewlett Packard Enterprise, Societe Generale, Stanton Chase, Американски колеж, Mentormate, Musala Soft, Technologica, Zagorka и други се запознаха с това какви са спецификите при адаптирането на сградата, подбора на служителите, работата с тях и развитието им като личности и професионалисти.
Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор и глобалната инициатива на Теленор Груп Open Mind. През 2015 година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работиха в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“, а през 2016 следващата вълна от участници – отново петима на брой
се присъединиха към екипите на „Човешки ресурси“, „Грижа за клиента“, „Маркетинг“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар