Translate

четвъртък, 14 декември 2017 г.

“Мъжът, който се страхуваше да стане баща” е вълнуващ сборник с истории от живота



Животът е радост и тъга. Любов, изневери, предателства. Секс и порно. Романтика и цинизъм. Историите в сборника с разкази на Иво Тодоров “Мъжът, който се страхуваше да стане баща” (изд. „Лексикон“) са точно такива – познати и непознати, споделени и пазени в дълбока тайна. Тъжни и смешни житейски истории. Разсмиващи ни и предизвикващи сърцебиене. Иво ни призовава да не страхуваме и да си го причиним. За да преоткрием своите собствени истории.
По едноименния разказ от сборника авторът засне късометражният филм „Father”, чиято премиера – заедно с книгата, предстои официално. Сборникът “Мъжът, който се страхуваше да стане баща” ще бъде на Коледния панаир на книгата в НДК, където авторът ще дава автографи на 14 и 16 декември на щанда на издателството.
Според Иво разказите са модерният изказ на прозата. В забързаните ни дни, задъхани и неуспели да свършим всичко, което искаме, когато решим, можем да седнем, да разтворим книгата и да прочетем някой текст. Сборникът с разкази не е като романа – не е нужно да четеш всичко поред - избираш си или според заглавието, или случайно отваряш на някоя страница.
Иво  призовава читателите да разтворят книгата с пръст и да погледнат на кой разказа са попаднали. Ако открият в него нещо от себе си, да му пишат на личиня му профил във фейсбук – facebook.com/ivotod.
--------
Иво Тодоров е завършил Българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и специалностите Журналистика и Теория и история на дипломацията. Като журналист има богат опит в български радиостанции и телевизионни канали. Автор е на други 8 издадени книги – поезия, разкази и роман.

Няма коментари:

Публикуване на коментар