Translate

сряда, 20 декември 2017 г.

Коледна изложба на художника Симеон Халачев в Terra SPA



Избрани живописни творби на художника Симеон Халачев са подредени в уютното пространство на носителя на приза "Най-добър СПА центъра на годината" - TERRA SPA, съобщава ВИП Комюникейшън.
Изложбата под наслов „Избрано. Живопис“ показва около 20 пейзажа, експонирани във фоайето и залите на спа центъра. Цените са също празнични - едва трицифрени, прекрасен подарък за наближаващите най-светли дни в годината.
Възнаграден от съдбата да носи в себе си таланта на три поколения художници, Симеон Халачев остава винаги верен на природата.
Като експонира картините си в едно различно от обикновената и традиционна галерия пространство, художникът предизвиква зрителя да възприеме творбите непосредствено, в една естествена среда, а не от дистанцията на официалната изложбена зала.
Това е предизвикателство, което той отправя не само към зрителя, но и към самия себе си.
-------
Халачев е роден през 1977 г. Израства в семейство на художници, което предопределя и неговия жизнен коловоз. Освен примера на баща и дядо – художници, здравите професионално-художествени основи на своето творчество първоначално получава в НУИИ „Илия Петров“, а след това основите на висшето майсторство затвърждава в Национална художествена академия, където завършва с отличен успех своята магистърска степен в специалност „Плакат“.
Работи в усилено в областта на живописта и графиката. Като доказателство за успешната му творческа реализация могат да се посочат множество участия в общи изложби и конкурси в страната и чужбина. Печели първа награда за графика на Paul Weber Museum и награда от ежегодния конкурс за малкоформатна живопис в Япония. Има няколко самостоятелни изложби във Френския културен институт (графика), галерия НАВА, галерия Агора (живопис), галерия ТЕА - изложба графика със заглавие „Алиса в страната на чудесата“, галерия Артамонцев - изложба живопис със заглавие „Извън сезона“, галерия „Сезони“, галерия „ЛИК“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар