Translate

петък, 22 септември 2017 г.

Фитолизин® Джуниър плюс - с вкус на горски плодове



Подпомага уринарния тракт при инфекции (цистит, уретрит, пиелонефрит)

Препоръчителната доза за деца по-големи от 3 години е 1 ч.л. дневно т.е. 5ml сироп, а за възрастни 1 ч.л. два пъти дневно.
Съставът на хранителната добавка, насочена към пикочните пътища е: захароза, вода, екстракт от американска червена боровинка [25:1], концентриран сок от боровинка1, екстракт от коприва (20:1), аромат, консервант: калиев сорбат, натриев бензоат, витамин В6 (пиридоксинов хидрохлорид), витамин В12 (цианкобаламин).
Специалистите съветват - да не се надвишава препоръчителният дневен прием, сиропът да не се използва при лица, алергични към някоя от съставките на продукта и да не се приема като заместител на разнообразното хранене.
Те съветват още продуктът да се съхранява в затворена опаковка при стайна температура, на недостъпно за малки деца място и да се пази от светлина и влага. Спред тях наличието на утайка показва присъствие на натурални съставки и не се дължи на проблеми с качеството на продукта.



Фитолизин Нефрокапсули ПЛЮС



Поддържат правилната функция на бъбреците и уринарния тракт


Хранителната добавка е уникална комбинация от 7 концентрирани растителни екстракти (корени Магданоз, стръкове Полски хвощ, коренища Пълзящ пирей, листа Бяла бреза, корени Девисил, стръкове Златна пръчица, стръкове Пача трева), стандартизирани по съдържание на флавоноиди.
Тя поддържа правилната функция на бъбреците и на пикочните пътища, допринася за поддържане на водния баланс на организма, като с това благоприятства отстраняването на крайните метаболитни продукти, укрепва стените на пикочните пътища и предотвратява задържане на частици към тях.
Препоръчителен прием е 1 капсула 2 пъти дневно преди хранене, с голямо количество вода (поне половин чаша). Ползотворен ефект от действието се осигурява при прием на 2 капсули дневно.
Препоръчителната дневна доза не трябва да се надвишава.
Продуктът не се приема, ако човек е свръхчувствителен към някоя от неговите съставки. Той не трябва да се използва от бременни и кърмачки.

Фитолизин - перорална паста



За профилактика и лечение на бъбречно-каменна болест и на уринарни инфекции

Пероралната паста съдържа екстракт от 9 растителни субстанции – корени магданоз, сминдух, листа от бреза, корен селим, люспи от лук и др. и 4 етерични масла – мускатна салвия, лютива мента, сладък портокал и бял бор.
Този лекарствен продукт се прилага като диуретично и противовъзпалително средство.
Фитолизин се използва, при лица над 18 год., при следните показания:
-като спомагателно средство, както при лечението на инфекции и възпалителни състояния на пикочопроводните пътища, така също и при лечение на уролитиаза (образуване на камъни в пикочопроводните пътища);
-като предпазна мярка при нефролитиаза (образуване на камъни в бъбреците).
Приемът е 3-4 пъти дневно по 1 ч. л.(около 5g) разтворена в ½ ч.ч. гореща, преварена вода, но не повече от 2 - 4 седмици.
Препоръчително е да се приемат много течности и да не пие двойна доза, за да се навакса пропуснатата такава.
Специалистите съветват лекарствените листови да се четат изключително внимателно, а за всяка нежелана странична реакция пациентът незабавно да уведоми ОПЛ или лекуващият го лекар-специалист.
Продуктът е вреден за страдащите от алкохолизъм. Да се приема с внимание от бременни, кърмещи жени и групи с висок риск като пациенти с чернодробни заболявания или епилепсия. Трябва да се предвиди и стриктен мониторинг на гликемичния контрол при пациенти с диабет.

Фитолизин – комплексна грижа за уринарния тракт





Проф. Димитър Младенов, Клиника по урология в УМБАЛ “Александровска”, МУ - София :

-Уролитиазата е социално значим проблем. Засяга, както жените, така и мъжете в активна възраст. Историята доказва, че тя е засягала хората още от зората на цивилизациите. Така напр. са намерени „депозити“ в пикочните пътища на египетските мумии. А в Кодекса на Хамурапи има препратка към задълженията на лекаря да осигури грижа за всички пациенти, страдащи от уролитиаза. Да припомним, че Хипократ (460-370 г. пр.н.е.) пък дава първото подробно описание на симптомите на заболяването, включително и на бъбречната колика.
Статистиката в световен мащаб показва, че ежегодно около 0.1–0.4% от населението на Западния свят боледува от уролитиаза. А около 5–12 % от населението е страдало поне веднъж от това заболяване. Невероятно, но факт е, че при племето банту, което живее в тропически климат и в условията на значителна бедност, уролитиазата не е срещана почти никога, независимо малкият прием на вода.
У нас честотата на заболяването е 2-3%. Уролитиазата с инфекции по-често се среща при жените. Честотата на уролитиазата корелира с индекса на телесна маса. При липсата на подходяща профилактика 15% от хората, в рамките на първата година, имат рецидиви; 40% от тях имат такива в рамките на третата година и 50% - до десетата година.
Резултатите от национално представително проучване на Алфа Рисърч от юни тази година за страната, по различни показатели като тип населено място и региони, възраст, пол, случаи на уринарни инфекции, честота на образуване на камъни или песъчинки в бъбреците и др. ще послужат за изработване на карта с цел да се вземат необходимите профилактични мерки.
Според видове камъни в бъбреците говорим за:
-Калциева литиаза (калциеви оксалати и фосфати), която е най-често срещаната форма, при около 80 % от пациентите. Тя е характерна за всички възрасти, включително и за младите хора.
Причините за образуване на калциеви оксалати и фосфати са дехидратация, повишен прием на Витамин D, някои заболявания  като хиперпаратиреоидизъм, медикаменти, хранителен режим богат на оксалати и др.
-Уратна литиаза (урати) - това са конкрементите, съставени от пикочна киселина и представляват 5-10 % от всички случаи. Характерното за тях е, че са рентгеново негативни.
Образуването им се дължи предимно на увеличен прием на пурини, белтъци, алкохол. Хиперурикозурията благоприятства образуването на пикочно-киселинни конкременти и съдейства за агрегацията на кристали от калциев оксалат. В тези случаи конкрементите са смесени.
-Магнезиево-амониев фосфат се наблюдават в 10-15 % от случаите.
Причините за образуването им са бактериални инфекции, които водят до алкализиране на урината и покачване на концентрацията на амониевите йони. Бактериите допълнително служат като органично ядро, върху което се отлагат кристалите и конкрементът нараства. При този случай не трябва да се консумират консервирани храни, колбаси и др.. Трябва да се яде разнообразна храна и да се пият различни по състав минерални води.
-Цистинови конкременти – цистинурията е наследствено заболяване, при което е налице дефект в механизма на реабсорбцията на амино-киселините Цистеин, Орнитин, Лизин и Аргинин в бъбреците. Това от своя страна води до повишаване на тяхната концентрация в урината и благоприятства образуването на цистиновите конкременти.
Превенцията включва ограничен прием дневно на млечни продукти (калций) – до 800/1000 мг, на сол – 3 до 5 г, на месо, риба (животински протеини) – до 150 г, на шоколад, какао, лешници, бадеми, спанак, киселец, смокини и други богати на оксалати храни, на храни, спомагащи образуването на пикочна киселина – колбаси, карантия, дивеч, някои видове риба (херинга, тон, пъстърва, аншоа) и прием на алкална вода, богата на бикарбонати - при склонност от образуване на уратни камъни.
Увеличеният прием на течности повишава диурезата. Човек ежедневно трябва да приема 2-2, 5 л. течности.
Според Европейската асоциация по урология трябва да се поддържат високи нива на диуреза - 2-2,5 л, като една от основните мерки за предотвратяване образуването на конкременти.
Тук е мястото да подчертая, че фитолизин пероралната паста осигурява на пациентите допълнително 0,5 л. течности дневно, допринасяйки за повишена диуреза и пречистване на пикочните пътища.
Но не е важно само да се премахнат камъните. Трябва да се търси етиологията за тяхното възникване. Много важно е да се определи съставът на камъка.
Оперативните методи за лечение са няколко. Един от тях е екстракорпорална литотрипсия - извънтелесното разбиване на камъни. Това е най-разпространеният метод за лечение на конкременти в бъбреците и уретерите. Приблизително 90 % от тях се лекуват чрез този метод. Той се препоръчва като първа стъпка за лечение на конкременти с размери по-малки от 2.5 см. При този метод се използват ударни (шокови) вълни, произведени извън тялото. Вълните се фокусират върху конкремента, който абсорбира пренесената от тях енергия и се раздробява на ситни песъчинки. В последствие те се елиминират с урината. При камъни с по-голям размер от споменатия, песъчинките от разбиването може да запушат уретера.
Друг метод е лазерното разбиване. При този метод се използва лазерна енергия, която директно раздробява конкремента. Тя трябва да има директен контакт с камъка. При лазерното разбиване на конкрементите се използват специални уреди (уретероскопи). С тях се прониква в уретера през пикочния мехур до камъка.
Трети метод е перкутанната нефролитотомия. Той се използва при много големи камъни в бъбрека. При него се прави малка дупка на кожата в областта на хълбока, през която със специален уред (нефроскоп) се прониква директно в бъбрека. Това позволява директен контакт с камъка, който едновременно се разбива и песъчинките се изсмукват навън през нефроскопа.
Раздробяването на конкремента се извършва чрез лазерна, ултразвукова енергия или механично и е много ефективно. В края на манипулацията в легенчето на бъбрека се поставя тръбичка – перкутанна нефростома. Тя осигурява дренаж на урината и елиминиране на остатъчни песъчинки или съсиреци.
Фитолизин е комплексна грижа за уринарния тракт. Пероралната паста е лекарствен ОТС продукт за профилактика и лечение на бъбречно-каменна болест, на уролитиаза и на инфекции на пикочопроводните пътища.Продуктът е изцяло на билкова основа и е с над 50 годишна история. Както казах вече благодарение на действие на активните съставки в него се увеличава дневната диуреза средно с 0,5 литра. Освен това той подпомага изхвърлянето на песъчинки и камъни с по-малки размери, намалява концентрацията на калциевия оксалат, предотвратява кристализацията на минералните образувания в урината, разтваря част от камъните в бъбреците.
И не на последно място по-важност има противовъзпалително и антибактериално действие.

Изключителен успех за българския балет



Марта Петкова и Никола Хаджитанев танцуват в Кремъл

Ударната сила на българския балет - прима-балерината на Националната опера Марта Петкова, в партньорство с премиер-солиста Никола Хаджитанев, са поканени да вземат участие на VI-ти Международен фестивал на балета в Кремъл, който ще се проведе от 23 до 29 септември.
Българските балетни звезди ще открият фестивала на 23 септември. Те са в главните роли на, считаната за шедьовър на руския балет, постановка „Лешникотрошачката” на Пьотър Илич Чайковски. Марта Петкова ще се превъплати в образа на Мари, Никола Хаджитанев ще е Дроселмайер. Марта и Никола ще танцуват в компанията на едни от най-големите имена в балетното изкуство: Николетта Манни ( «Ла Скала», Италия), Адиарис Алмейда (прима-балерина на националния балет на Куба и на Римската опера), Сара Лейн (водеща балерина на Американския балетен театър), Вадим Мунтагиров (Кралския балетен театър “Ковън гардън”, Великобритания) и др.
-------

Марта Петкова завършва през 2004 г. Националното
училище за танцово изкуство като ученичка на Румяна Атанасова. От 2002 г. е в Националната балетна трупа. През 1995 г. е финалистка на международните балетни конкурси в Талин, Естония и в Люксембург. През 2000 г. на Националния балетен конкурс „Анастас Петров” получава голямата награда, както и специалната награда на община Добрич. През същата година се явява на Международния балетен конкурс във Варна, където й е връчена награда „Силвия Ко - Япония” за млада надежда. От същия конкурс получава предложение от “Киров Академия - Вашингтон”, където да продължи образованието си. През 2002 г. печели Голямата награда на международния фестивал „Фивизиано” в Италия. През същата година постъпва в трупата на Софийската опера и балет. През 2006 г. получава награда от Министерството на културата за млад талант. От 2007 г. е вече примабалерина в същата трупа, танцува главните солови партии в класически и съвременни балети, сред които: Мари от „Лешникотрошачката”, Жизел и Мирта от „Жизел”, Китри от „Дон Кихот”, Аврора и Фея Люляк от „Спящата красавица”, Одета-Одилия от „Лебедово езеро”, Никия от „Баядерка”, Силфида, Мария от „Козият рог” и др. Марта е дъщеря на Петко от “Трамвай №5”. 
Никола Хаджитанев е завършил Националното училище за танцово изкуство и „Балетна педагогика и режисура” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив. Професионалните изяви на младия артист започват още като ученик. През периода 1997-2008 г. участва в балетни конкурси и концерти в Русия, Италия, Гърция, Германия и САЩ, в спектаклите на Софийската опера, в Международния балетен конкурс - Варна, в Националния конкурс „Анастас Петров”. Печели втора награда и специалната награда на балетния конкурс „Барокова Сицилия”, Италия, както и първа награда на Националния конкурс „Анастас Петров”, втора награда за дуетен танц и втора награда за солово изпълнение на Международния фестивал на изкуствата, Фивициано, Италия и други. Удостоен е с отличие, медал и плакет със званието на Академия „Бъдещето на България”, грамоти на Министерство на културата за творчески постижения и „Кристална лира” - 2011 г.


 





След милион години по National Geographic



Неделя 24 септември в 21:55 часа
Премиера


„След милион години“ е нова поредица, която изучава живота в близкото и далечно бъдеще, когато изкуственият интелект ще бъде навсякъде, а новости в медицината и биологията ще могат да удължават човешкия живот със стотици години. Ще комуникираме, работим и учим по революционен начин чрез телепатия и виртуална реалност. Желанието за открития ще ни подтикне отвъд Космоса, където ще открием нови планети, ресурси, а може би дори друг живот.


22.09 - Световен ден в подкрепа на пациентите с ХМЛ


За  десети пореден път отбелязваме Световния ден в подкрепа на пациентите с хронична
миелоидна левкемия (ХМЛ) на днешната дата, защото 9-та и 22-ра са хромозомите, които определят генетичния дефект, довел до възникването на това злокачествено заболяване.
Този ден е символ на стремежа на пациентите с хронична миелоидна левкемия (ХМЛ) по цял свят за достъп до лечение и грижи, за нормален живот с това заболяване, а защо не и излекуване?
В момента в България се лекуват 520 пациенти с диагноза ХМЛ, разпределени в 9 хематологични центъра. Държавата покрива терапията им с най-съвременната група лекарствени средства – тирозин-киназни инхибитори, които са стандарт в лечението на това заболяване. На практика приемът им контролира болестта и осигурява поддържането на постоянна ремисия, дори нещо повече: един от тези медикаменти през 2017 г. получи разрешение от Европейската лекарствена агенция (ЕМА), с което се разрешава на лекуващия лекар при постигане на определени генетични показатели да спре терапията. Това позволява на пациента да бъде напълно „независим от терапията“. Не е без значение и очакваното положителното финансовото въздействие върху разходите на НЗОК за тази терапия при евентуалното й спиране по съответни медицински критерии и показатели. Проследяването на показателите е от изключително важно значение и се извършва в специализирани лаборатории, които за България са две  -  една в Националния хематологичен център в София, под ръководството на проф. Георги Балаценко и една в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна, под ръководството на доц. Трифон Червенков.
-През последните 17 години лечението на този вид левкемия претърпя революция! Това важи в пълна степен както по отношение на начина на лечение, така и по отношение на продължителността и качеството на живот на самите пациенти. Специалистите говорят за преход от злокачествено към хронично контролируемо заболяване, с което пациентите живеят както всички останали хора. Тук умишлено няма да се спирам на перипетиите, през които преминахме докато стигнем до тук. Надявам се никога да не се връщаме отново към онези тежки дни преди години, заяви Христофор Христов, председател на Националното сдружение на българите с хронична миелоидна левкемия.
 

Амар Гиле разгорещи гостите на SofiaMezi“ в Западен Парк




Голямата сръбска попзвезда Амар Гиле развълнува с хитовете си стотици софиянци с едночасов концерт на фестивала на балканската скара „SofiaMezi“ снощи в Западен Парк. Фестът, организиран от Фондация Румънеца и Енчев, с подкрепата на Столична община ще продължи до 24-ти септември и се очаква да бъде истински вълнуващ за посетителите в празничните дни от 10 часа до 22 ч с интересна и разнообразна програма и вкусни барбекюта и скари, приготвени на място от майстори-готвачи.
След нашумелият сръбски поппевец Амар Гиле, на сцената тази вечер от 21 часа ще се качи любимецът на дамите Борис Солтарийски, а през следващите дни ще пеят и известните сръбски изпълнители Кеба и Бобан Здравкович. Всички гости на феста ще могат да слушат концертите без вход. Хитовите рокзвезди от „Сигнал“ също ще зарадват софиянци и гостите на столицата с песните си. На 23-ти сепметври в събота от 12 часа хорото ще поведе фолклорната прима Славка Калчева. Много изненади, танцови уъркшопи и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета ще предизвикат мераклиите. Стотици награди очакват участниците и гостите. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, атракции, гимнастика, лунапарк и много сладки изкушения. В неделя, на 24 септември най-добрите танцови самодейни състави също ще бъдат отличени с награди.
Ето и програмата на концертите по дни, които са с вход свободен:
22.09. (петък) – Бобан Здравкович и Дарко Филипович;
23. 09. (събота) – 12 часа – Славка Калчева,
От 20 часа – Ивелина Колева и Кеба.
24. 09. – (неделя) – „Сигнал“ и „Обратен ефект“.


Родолюбци от цял свят изпълниха завета на Кубрат край могилата му в Украйна



Фолклорната звезда Поли Паскова и ансамбъл Мездра вдигнаха на хоро българи и украинци

Всебългарският събор „Към завета – Кубрат 105“, посветен на 105-та годишнина от откриването на гроба на Цар Кубрат – основател на Стара Велика България.събра българи от цял свят в с. Мала Перешчепина, район Нови Санжар, Полтавска област, Украйна.
В събора, призовал да обединим всички родолюбци по примера на великия държавник-обединител, участваха България, Украйна, Молдова, Албания, САЩ, Испания. Гостите бяха посрещнати от жителите на Мала Перешчепина с традиционна украинска пита, след което поднесоха венци и цветя на гроба на Великия Кубрат.
На метри от свещената за всеки българин могила бe вдигната сцена с амфитеатрални места за зрителите, а местните жители бяха подготвили изложение на сувенири и традиционни за района изделия на народно изкуство.
Официалното откриване на събора стартира с химните на България и Украйна. Приветствия към гостите отправиха Рита Владимировна Верба – зам.-ръководител на Новосанжарската районна държавна администрация, Виталий Мазан – кмет на Мала Перешчепина и народният представител Красимир Богданов.Той поздрави присъстващите от името на ПГ „Обединени патриоти“ и от ръководството на ВМРО и прочете писмо до участниците и гостите на фестивала, изпратено от Български национален фронт в САЩ и Канада.
Гостите бяха приветствани и от Емир Валеев – Ръководител на всеукраинската асамблея на татарите/волжките българи/ и зам.-ръководител на съвета на малцинствата в Украйна, Делян Дамяновски — председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България, Симеон Симеонов – председател на Отечествения съюз, Симеон Желяпов – председател на Съюза на бесарабските българи в Молдова, Патриция Кирилова — журналист, председател на сдружение „Велика Болгария“, Марин Маринов — представител на мото клуб ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ и на Национално сдружение „Хан Кубрат“, Румен Спасов – председател на Международния благотворителен фонд „Хан Кубрат“.
Статуетка на Кубрат, подарък от Ивелин Михайлов /автор на паметника на Кан Алцек в Челе ди Булгерия, Италия/, бе връчена на Димитър Христов от гр. Полтава, за принос към популяризирането на делото на владетеля на Велика България и създаването на мемориално-историческия комплекс в Мала Перешчепина.
Всички присъстващи почетоха с минутна мълчание паметта на Симеон Симеонов — член на Фонд „Хан Кубрат“ и Юрий Петрука — бивш главен архитект на Полтавската областна държавна администрация, активно работили за създаването на комплекса.
Народната певица и любимка на публиката Поли Паскова, заедно с ансамбъл Мездра, откриха големия концерт и вдигнаха на хоро българи и украинци. След тях на сцената се качи най-родолюбивата рок-група „Епизод“, както и ансамбълът за татарски песни „Булгар чекчеклари“ със солистка Венера Багаутдинова, танцови и певчески състави от България и Украйна.


“Пирогов” е с нова детска площадка в рамките на инициативата - “Малките герои”



Детската площадка е подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на “Ареа” и “Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“. Цялостната инвестиция е за близо 45 000 лв. Инициативата “Малките герои” е продължение на реално текущата реконструкция на детските отделения, която е финансирана от Министерство на здравеопазването. Подобренията обхващат три етажа.
Интериорното обогатяване става чрез добавяне на модерни, цветни и образователни компоненти и се финансира с дарения, предоставени от „Америка за България”. Партньорите на инициативата са социално отговорни компании, медии и всички, които участват в DMS кампанията. Все още всеки желаеш да бъде герой на “Малките герои” може да се включи като изпрати SMS с текст DMS PIROGOV на 17 777. Патрон на инициативата е Григор Димитров.
Лентата при откриването на детската площадка прерязаха Никол Симънс, съпруга на посланика на САЩ в България, Н.Пр. Ерик Рубин, Лин Дафт, председател на борда на директорите на Фондацията и проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на Пирогов.
За да бъде отбелязан и запомнен този ден Фондация „Америка за България“ посади до детската площадка сребърен бор, който да бъде украсяван за всяка Коледа.





Десетки пациенти прегледани безплатно за лаймска болест във ВМА



в рамките на кампанията за профилактични прегледи, организирана от Клиника по инфекциозни болести към ВМА.
Полк. доц. Георги Попов, началник на Клиника по инфекциозни болести коментира:
-Ежегодно наблюдаваме завишаване на пациентите с лаймска болест, но не можем да говорим за бум на заболяването. Преобладаващата част от пациентите бяха с ухапвания от това лято, но имаше и случаи отпреди 2-3 години с напреднала тежка форма на болестта. Това са хора, сериозно загрижени за здравето си, които са лекувани, но неуспешно и затова са потърсили високоспециализирана помощ.
По думите му, сред пациентите, потърсили ги за консултация е имало и двама, които са ухапани извън територията на България – единият в САЩ, а другият в Германия. Те са преминали терапия в съответните страни, но без резултат.
Доц. Попов подчерта, че към прегледите е имало засилен интерес от цяла България и добави, че предстои нова кампания, която ще бъде по-разширена и ще обхваща не само лаймската болест, а всички заболявания, предавани при ухапване от кърлеж.

България е избрана за домакин на старта на Световния пробег на мира през 2018 година



По случай Международния ден на мира и 30-годишния юбилей на Световния пробег на мира България е избрана за старт на инициативата през 2018 г.
Организацията Peace Run отбелязва този ден с различни събития през годините, посветени на укрепването на идеалите за мир. По време на специална тържествена церемония в София ще бъде дадено начало на най-дългата мирна щафета. Факелът на мира ще премине през 155 страни, общо 600 000 км. Част от популярните факлоносци са били Нелсън Мандела, Майка Тереза, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, Михаил Горбачов, Вацлав Хавел, спортните легенди Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат, Тегла Ларуп, Паола Радклиф и много други знаменитости.
В подкрепа на Деня на мира и Световния пробег на мира в Рим от 21 до 24 септември ще се проведе изложба с рисунки на деца от целия свят. Престижната арена на Колизеума ще бъде домакин на тържествената церемония по откриването и провеждането й. Международната изложбата носи името “Цветовете на Мира” и в нея са взели участие 7000 рисунки на деца от цял свят, като 235 рисунки са на деца от различни училища в България. В края на програмата е предвиден старт на локален италиански Пробег на мира.

Венета Стоилова със зашеметяваща визия във „Вечна любов“





В приказна визия и уникално красиви кадри Венета представя…любовта, като главен герой в новия си проект с баладичното звучене и оригинален текст - „Вечна любов“. 
В приказна визия и с уникално красиви кадри, Венета представя…любовта, като главен герой в новия си проект „Вечна любов“, с баладичното звучене и оригинален текст. изпълнителката избра да промотира „най-влюбената“ си песен, точно в деня на Вяра, Надежда и Любов, като по този начин даде старт на новия музикален сезон. Това е третия и авторски проект, след като бившата изпълнителка от B.Voices възобнови самостоятелната си кариера. Както и в предишното  й видео към песента „Истински ли си“, тя избра да работи под  вълшебната режисура на Радослав Гизгинджиев. Негова е идеята снимките на приказния видеоклип да се позиционират в парк „Липник до“ Русе. Изоставеното място довежда екипа до различни премеждия, но ефектът е неустоим. „Беше вълшебно и красиво; В езерото имаше разцъфнали бели лилии, а водата беше покрита с водна леща. Уникално място! Вярвам в истинската любов. Това е единственото чувство, заради което си заслужава да се пее. Вярвам, че тя е истинска и може да съществува през времето и пространството. Хората, които изпитват такава любов един към друг остават свързани завинаги. Тя съществува винаги в нас и около нас, навсякъде във Вселената,” споделя Венета.
За вълшебното усещане, освен нестандартния поглед на режисьора, допринася и разкошната визия на самата изпълнителка, дело на Волена Рангелова (коса) и Красимира Петкова (грим). Звездният екип определено създава един различен проект, който вече може да гледате в музикалните телевизии и да следите на https://www.youtube.com/watch?v=b37e_-aoeI0

ЗОВВ за по-устойчива среда!


Първата модна колекция от дизайнерски рециклирани дрехи, носещи имена на засегнати от урагани, земетресения и наводнения райони по света


Empty Your Wardrobe в колаборация с модния дизайнер
Melinda Hubin/Conkorzia, създава първата си модна колекция
ЗОВВ , вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.
ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “Въртидрешка”. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития.
Четири елемента оформят линията на ЗОВВ - Земя, Огън, Вода и Въздух, която призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръхконсумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.
 Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“. 
ЗОВВ бе представена като артиситичен, моден арт-спектакъл, под звуците на цигулка, съвременен танц и въртящи се огньове във „Фабрика 126“. Стените в залата бяха осветени със спиращи дъха картини от природата, които мълчаливо напомняха какво ще изгубим, ако продължим със свръхконсумацията. 
Хореографията на Dance studio Deja Vu  олицетвори гърчещата се от човешката безотговорност планета, а дрехите впечатлиха със своите детайли, финес и естественост.
Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.
Дрехите от ревюто са вече в продажба в онлайн платформата за мода Shedd с #ЗОВВ,
както и в арт-галерията Flower's&Co, която подкрепя и отваря широко вратите си за български творци. Всеки, закупил артикул от колекцията, ще подпомогне реализирането на следващите проекти на организаторите, стремящи се към по-устойчива среда.