Translate

понеделник, 22 януари 2018 г.

Приключи Стъпка 2 от работата по създаване на дългосрочна Визия за развитие на София и крайградски територии



За по-добра ефективност на процеса, работата беше организирана в седем тематични направления: Хора, Идентичност и култура, Градска среда, Околна среда, Транспорт, Икономика и Управление. Докладите на експертните екипи по седемте тематични направления вече са достъпни на https://vizia.sofia.bg/, където скоро ще бъдат публикувани източници и данни, кратки обзори и анализи, и ще бъдат добавяни различни възможности за включване в процеса. 
Докладите от Стъпка 2 съдържат първоначалните заключения на екипите за състоянието на средата във всяко от седемте тематични направления на основата на събраната до този момент информация и препоръките им за задължителни последващи изследвания. 
В следващата Стъпка 3 от създаването на Визия за София започва процес по изследвания за запълване на информационните дефицити и паралелна работа по консолидиране и анализ на информацията с цел популяризиране и въвличане на широката аудитория в информиран диалог по важните теми, които трябва да залегнат в дългосрочната визия за развитие на града. За целта в сайта и Facebook страницата на инициативата oт следващата седмица започва споделяне на кратки статии, анализи и анкети, които ще си поставят за цел да поднасят информацията по бърз и достъпен начин и да ангажират хора, с интерес по различните теми да взимат отношение и да участват в създаването на споделена визия за града. Това ще стане възможно и офлайн чрез участие в предстоящите представителни проучвания, събития и акции, дискусии и анкети по различни теми.




Няма коментари:

Публикуване на коментар