Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Първо участие на български представител в Годишната научна сесия на Китайската Медицинска Асоциация и 2 Конгрес на китайските лекари която ще се проведе в столицата на Китайската Народна Република, Пекин



Доц. д-р Андрей Кехайов – Президент на Югоизточноевропейския Медицински Форум ще представи България по лична покана на Зам. Председателя и Главен Секретар на Китайската Медицинска Асоциация – Г-н К.Рао. Събитието ще се проведе от 25 до 27.01.2018 г. в Националния център за наука и технологии в Пекин и в него ще вземат участие представители на медицинските асоциации от САЩ, Русия, Япония, Тайланд, Пакистан, Казахстан, Великобритания, Хонг Конг и други.
В работната програма на форума са включени научни доклади на водещи експерти в областта на неврохирургията и офталмологията, хирургията, вътрешните болести, психиатрията, педиатрията, семейната медицина, медицинското образование и медицинската етика и други. Ще се дискутира текущия изследователски статус на диагностичния и терапевтичен напредък в тези области на медицината.Темите на академичните семинари са развитието на медицинската наука, външния обмен на научни знания, практики и сътрудничество между участниците.
Доц. Кехайов ще изнесе доклад за ролята и същността на съсловните организации на лекарите в България, тяхната организационна структура и различни форми на участие за решаване на проблемите на българското здравеопазване. В своето експозе той ще представи и дейността, целите и ролята на Югоизточноевропейският Медицински Форум, като една от най-бързо развиващите се организации сред научните медицински среди в тази част от Европейския континент.
В рамките на събитието доц. Кехайов ще проведе двустранни срещи с ръководството на Китайската Медицинска Асоциация и с представителите на другите медицински организации, ще обсъди проблемите на съсловните организации, ще обмени опит и мнения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар