Translate

понеделник, 22 януари 2018 г.

Родилното отделение на УМБАЛ Бургас продължава да бъде най-предпочитано от родилките

На 21. 01 т. г. в болницата бе отбелязан Денят на родилната помощ – Бабинден. Свидетели на ритуала станаха десетки млади майки с бебета. Те бяха дошли, за да засвидетелстват своето уважение към лекарите и акушерките. Старшата акушерка на Родилно отделение Руска Ганчева изми ръцете на „бабата“ – д-р Антонио Душепеев, с пожеланието както леко се хлъзга сапунът, така лесно да се раждат бебетата.
Новородените в УМБАЛ Бургас за миналата година са 1620, като двойките близнаци са повече в сравнение с предходната година.
Продължава и тенденцията момчетата да бъдат повече от момичетата. От началото на 2018 г. УМБАЛ Бургас регистрира 100 раждания. Над 70% от бебетата идват на бял свят по естествен начин. Секциото се прави само в краен случай по медицински показания, което е световен златен стандарт в акушерството и гинекологията. Повод за гордост е и фактът, че от откриването си до момента Звеното за асистирана репродукция регистрира 90 раждания на бебета, заченати с помощта на специалистите от звеното.
На тържеството присъства вицепремиерът с ресор „Здравеопазване“ Валери Симеонов,
зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Георги Колев, народните представители Валентин Касабов и Христиан Митев, зам.-областният управител Севдалина Турманова, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, ръководството на РЗИ Бургас в лицето на д-р Георги Паздеров и д-р Вергиния Цанова, изпълнителният  директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, много лекари, медицински сестри и акушерки.

Д-р Душепеев, началник „Родилно отделение“ в УМБАЛ Бургас, показа на гостите отделенията, в които идват на бял свят повечето бургаски новородени. Той изрази желание, че всички те ще съдействат да се случи дългоочакваният  ремонт на отделението, да бъдат обновени родилните легла и апаратурата. За ремонта има изготвен проект, който е подаден в Министерството на здравеопазването.



Няма коментари:

Публикуване на коментар