Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Плащат ли ви достатъчно – Zaplatomer.bg отговаря



Заплаща ли работодателят достатъчно за труда ни, колко е средната заплата за нашата позиция и в нашия сектор, кога ще изкараме първия си милион, колко да поискаме при интервю за работа, така че да е съобразено с пазара? Това са все важни въпроси, на които вече можем да намерим обективен и напълно реален отговор с новия сайт Zaplatomer.bg -  българската локална версия на утвърдения сайт Paylab.com.
Zaplatomer.bg е първият български сайт по рода си. Основната му цел е да предостави точни и актуални данни за нивата на заплащане във всички по-големи професионални сфери и за повечето работни позиции. Данните в него се събират и актуализират от самите посетители. Всеки потребител може да въведе своята позиция и сферата, в която работи, след което да посочи нивото си на заплащане. Когато бъде попълнена тази анонимна мини-анкета, сайтът дава справка за спектъра на заплащане за такъв тип специалист и помага на потребителя да види къде се намира самият той в този спектър, както и колко други подобни специалисти получават повече или по-малко от него. Именно по този начин се събира актуална и отговаряща на реалността информация за заплатите в страната. Всички анкети се верифицират автоматично, за да се избегнат дублиращи се или некоректни данни. Така се гарантира надеждността на информацията в сайта.
Информацията в сайта е анонимна и безплатна за посетителите. Всеки може да открие данни за интересуващите го позиции и професионални сфери само с няколко клика на мишката. Всички най-важни сфери и позиции са представени на сайта. Това помага много за представителността на данните.
В бъдеще, когато сайтът натрупа критична маса от статистически данни, предоставени от достатъчно голям брой посетители, ще започнат да се генерират доклади за заплатите по позиции и сектори, които ще могат да бъдат закупувани от заинтересовани работодатели на пазара. Това би им помогнало да настроят по-адекватно политиките си по заплащането на своите служители, включително бонус схемите и социалните придобивки и да станат по-конкурентоспособни на пазара. Този тип услуга вече е налична в „оригиналния“ сайт Paylab.com и е много популярна сред локалните работодатели на словашкия пазар.
Една от интересните опции на сайта е възможността да изчислите кога ще заработите първия си милион, при настоящото ви заплащане. Тази „проверка“ по отношение на реалностите е често харесвана от младите посетители, които искат да „си сверят часовниците“ с пазарната ситуация и нивата на заплащане.
Създателите на „майчиния“ сайт Paylab.com посочват, че опасенията за достоверността на анкетите са неоснователни. Те заявяват убедено, че „много рядко“ попадат на фалшива или подвеждаща информация, а дългогодишният им опит сочи, че респондентите отговарят честно, когато работят в онлайн среда.
Zaplatomer.bg е сайт, който може да обогати качествено пазара на труда, предоставяйки практически полезна и вярна информация и на двете страни – работодатели и кандидати. Така те ще могат да се договарят по-честно и открито помежду си, което би трябвало да подобри бъдещите им работни взаимоотношения. Освен това, темата за нивото на заплащането по правило е табу, но различни проучвания сочат недвусмислено, че повечето от нас биха искали да знаят размера на заплатата на своите приятели и колеги. Именно подобна възможност се открива с появата на Zaplatomer.bg - проект на HR компанията JobTiger и Profesia, spol. s r.o.




Няма коментари:

Публикуване на коментар