Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

100 тайни за оздравяване и подмладяване разкрива - „Домашна ароматерапия“



Бял равнец, евкалипт, грейпфрут, мента, кориандър, лавандула, мащерка и мирта са етеричните масла, които помагат при лечението на грип. Тази и още много полезни тайни за лечение на множество заболявания ви поднася новата книга „Домашна ароматерапия“ на Катрин Милева.
Полезният том на издателство "Милениум" събира всичко важно за един от най-приятните и ефективни методи за оздравяване, за успокоение на духа и за разкрасяване.
Книгата запознава читателите с близо 100 вида ароматни масла и техните функции и разнообразна начини на приложение при най-разпространените болести и неразположения. Ще видите как различните субстанции действат и върху психиката. Ще разполагате с рецептите за десетки смеси, сред които за добър сън, против махмурлук, за сутрешен тонус, при голямо вълнение, срещу мускулни болки, при бременност. Ще можете сами, като истински професионалисти, да си направите природосъобразни шампоани и парфюми.
Етеричните масла въздействат на жлезите с вътрешна секреция и чрез хормоните могат да подобрят физическото и душевното ни състояние. Тези функции са познати на човечеството от дълбока древност – използвали са ги египтяните, елините, римляните. Маслата са и мощни антидепресанти, антисептици, обезболяващи и антистресови средства. Могат да заменят упойката при раждане и антибиотиците при бактериални инфекции. Борят се успешно и с вирусите и това е доказано при чумните епидемии в миналото. Днес учените се замислят, че благоуханните масла може би имат потенциал за справяне дори със СПИН и други смятани за нелечими заболявания.
Етеричните масла са предпочитано средство за разкрасяване и подмладяване, защото забавят процесите на стареене, ускоряват отделянето на отпадъчните вещества и мъртвите клетки и регенерирането на нови.
„Клеопатра спяла на възглавница, пълна с розови листенца, и се къпела с розова вода. Нейните любовни завоевания били подпомагани от разнообразни ароматни есенции“, отбелязва авторката.
Уханията без съмнение са мощен афродизиак, както и енергизиращ фактор, който може да ни върне хъса за работа в следобедните часове в офиса, когато и кафето не помага. Те ни успокояват, дават ни настроение и ни омагьосват.
С „Домашна ароматерапия“ ще научите как точно да изберете най-подходящото етерично масло за вас и за близките ви. Ще сверите кои са вашите аромати според зодията или как да ги използвате, ако се увличате от фън шуй. Отделна глава е посветена на приложението на маслата при бебета, при здрави и болни деца – в случаи на зъбобол, болки в ухото, висока температура, за повишаване на настроението, при страхове и много други често срещани състояния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар