Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

Район „Младост“ на СО спечели конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ за 2017 г



„Екопак България“ подкрепи проекта с 25 000 лв.

Проектът, който получи приза в категория „Голяма община“, представлява образователна програма за ползите от  разделното събиране и рециклиране на отпадъците в училищата и детските градини в района. Мотото на програмата е „Децата на „Младост“ събират разделно отпадъците. Целта на кампанията е 2500 от децата, посещаващи детските градини и училищата в столичния район „Младост“,  да научат повече за разделно събиране и рециклиране на отпадъци чрез неформално образование, учене чрез преживяване и различни игри.
През 2017 г. в конкурса „Най-зелена община“ на „Екопак България“ АД взеха участие 19 общини, които се състезаваха в 3 категории – малка, средна и голяма община. Представените проекти трябваше да отговарят на критерии като креативност, мащабност, добри практики и резултатност.
Проектът на район „Младост“ предвижда да се разработят настолни игри за ползата от рециклирането, провеждане на уроци в училища и детски градини,  изграждане на Детски Еко кът със съоръжения за детски игри, кошчета и други материали, напомнящи на децата да изхвърлят отпадъците разделно. Успешното приключване на проекта ще бъде отбелязано със засаждане на цветя и поставяне на табелки в екоалеята и на пейките.
„Радвам се, че връчвам наградата на район Младост, един от столичните райони с дългосрочна стратегия за разделно събиране на отпадъци от опаковки. „Екопак България“ има успешна история в работата си на територията на района, която се доказва от резултатите до момента. През 2017 г. доминствата в  район „Младост“ събраха и рециклираха 1073 тона отпадъци, с което спестиха 320 КВт/ч електроенергия, 23 000 литра вода, 1862 барела петрол, спасиха от изсичане са над 9000 дръвчета и намалиха депонираните отпадъци с 3800 куб. м.“, коментира Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на „Екопак България“ АД.
Той връчи на г-жа Иванчева статуетка, грамота за „Най-зелена община“ за 2017 г. и чек за 25 000 лв.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар