Translate

четвъртък, 22 февруари 2018 г.

МБАЛ ВИТА официално откри База 2



С инвестицията от 20 млн. лева ВИТА предоставя най-модерно оборудване и комфорт за над 600 пациента на ден
 

На стилна церемония в просторното фоайе на новата болница управителят на лечебното заведение д-р Тихомир Савчев поздрави гостите и екипа.
Той направи кратка ретроспекция на развитието на ВИТА:
"През 1992 г. започнахме с три кабинета и огромен ентусиазъм. Разширихме се веднъж, после построихме своя сграда на ул. Драговица №9, а днес ви посрещаме в три пъти по-големия ни дом - ВИТА База 2. През далечната 2004 г. в родилната зала на ул. Драговица №9 се роди първото бебе на ВИТА. Новата ни база позволява да даваме живот на над 150 бебета месечно. Неонатологичното отделение на ВИТА е с много високо ниво на компетентност и можем да посрещаме нуждите на новородени след 30-та гестационна седмица. С новата база открихме нови работни места и екипът ни достигна 300 човека. Днес в ДКЦ ВИТА се предлагат консултации в повече от 20 медицински специалности, работят лични лекари и водещи специалисти от чужбина. База 2 на ВИТА се гордее със 7 операционни зали, предлага 194 ергономични болнични легла, индивидуални родилни зали, хотелски лукс и най-модерно оборудване. За мен е гордост, че наравно с нови лекарски екипи до мен са и лекари, с които започнахме преди повече от 20 години. Благодаря на всички, че заставате зад каузата на ВИТА за качествено българско здравеопазване!", разказа д-р Савчев.
Управителят на болницата, заедно със съпругата му д-р Анна Савчева, символично прерязаха лентата. По българска традиция новата сграда бе осветена от отец, който пожела здраве и берекет.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар