Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

Безплатни консултации в София с водещ ортопед от чужбина


Проф. д-р Ерден Ертюрер, специалист по ортопедия и травматология от високотехнологичната Liv Hospital в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 февруари.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят на място всички медицински документи, с които разполагат до момента.
Проф. Ертюрер е един от водещите специалисти в Турция в областта на хирургия и микрохирургия на ръка; ставни заболявания и артропластика; операции на бедро и коляно; гръбначна хирургия. Завършил е Медицинския факултет на Университета Cerrahpaşa през 1990 г. и от тогава досега е работил в едни от най-добрите лечебни заведения в южната ни съседка. Той има български корени и споделя, че се вълнува от предстоящото си посещение у нас и възможността да помогне на български пациенти.
Подобно на другите сфери в медицината, ортопедията претърпя бурно развитие през последните години. За пациентите това означава по-добри възможности за диагностика и избягване на ненужни процедури благодарение на съвременните технологии; иновативни методи и минимално инвазивни операции, когато се налага хирургична намеса; по-високо качество и дълъг живот на имплантите и протезите, когато се стигне до тяхната употреба.
Така наречената макопластика (Makoplasty) при ендопротезиране на колянна става е само един от примерите за развитието в тази сфера, а проф. Ертюрер е един от първите, които го прилагат в Турция. Това е роботизиран метод, въведен неотдавна в САЩ и Европа при операции на коляното. Той позволява по-бързо възстановяване на пациентите след хирургичната намеса. Освен това ендопротезите, които се използват при този метод, максимално наподобяват костната структура и са анатомични. По този начин след ендопротезиране с макопластика, ендопротезираната става развива пълен обем движения и максимална разтегливост и стабилност. В сравнение с оперираните по класическите методи, прациентите много по-рано стават на крака, могат да вървят, да бягат, дори да спортуват съвсем спокойно и без оплаквания.



Няма коментари:

Публикуване на коментар