Translate

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Българските медалисти от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI ще получат стипендии за отличните си постижения от фонда на eJOI



 Младите български състезатели по програмиране, които представиха отлично страната ни на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI (http://ejoi.org/) през септември 2017 г. в София, ще бъдат наградени със стипендии за медалите, които спечелиха.
Това са Мартин Копчев от Габрово, който спечели златен медал за България, сребърните медалисти Константин Каменов от София и Захари Маринов от Плевен от първия български отбор и Марин Йорданов от Шумен, Добрин Башев от Габрово и Андон Тодоров от Благоевград от втория български отбор, както и носителите на бронзови медали от eJOI Георги Петков от Варна от първия български отбор и Виктор Кожухаров от Русе от втория български отбор.
Общият бюджет, събран от спонсори и дарители на Олимпиадата, бе в размер на 300 000 лева. За реализацията на eJOI бяха вложени 200 000 лева. Поради липсата на държавни стипендии за най-младите медалисти у нас, бе взето решение част от оставащите средства да бъдат инвестирани за това.  
Останалата част от набрания фонд за Олимпиадата ще бъде оползотворена за по-нататъшната подготовка и стимулиране на младите състезатели по природни науки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар