Translate

четвъртък, 22 март 2018 г.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев: В Центъра по хигиена трябва да се премести централното управление на НЗОК


Така ще сме сигурни, че те ще работят в синхрон и с добро качество на работа. След това ще преценим дали това, което остава ще може да послужи като основна сграда на Министерството на здравеопазването. Защото аз не искам да го разбивам пък него в няколко сгради, каза той по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос на депутата Георги Йорданов.
По думите на Ананиев в момента администрацията на централно управление НЗОК е ситуирана в три сгради в София, като някои от тях са собственост на НЗОК, а други не. Разходите за наем на три броя апартаменти, използвани за работни помещения възлиза на 4 209 лв. месечно.
Във връзка с изграждането на електронно здравеопазване и закупуването на необходимата техника, следва да бъде предвидено и специално помещение, в което тя да бъде разположена. Към настоящия момент сървърите са разположени в част от жилищно помещение. Настаняването на централно управление на НЗОК в имот държавна собственост, предоставен безвъзмездно ще доведе до икономия на тези средства и ще се оптимизират разходите за охрана на трите броя сгради, каза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар