Translate

неделя, 11 март 2018 г.

Стартира мащабно онлайн обучение за учители по природни науки



На 12 март 2018 г., понеделник, започва мащабен онлайн курс за учители по природни науки от и извън Европа – Amgen Teach MOOC (Massive Open Online Course). Обучението е част от проекта Amgen Teach и се осъществява с помощта на European Schoolnet Academy.
Курсът е насочен към учители по природни науки, преподаващи на деца на възраст между 12 и 19 години, от Европа и извън нея.
Amgen Teach MOOC има за цел да укрепи педагогическите компетенции и практики на преподавателите, както и да се фокусира върху обучението чрез събиране на данни и изследвания  -  педагогически подход, който подканва учениците да изследват академичното съдържание като задават, разследват и отговарят на въпроси.
Учители от всяка страна, включително и България, могат да се присъединят към мащабното обучение, като регистрацията е до 12 март на: http://www.europeanschoolnetacademy.eu/en/web/inquiry-based-teaching-in-life-sciences.
Курсът се провежда на английски език в 5 модула и в продължение на 6,5 седмици. Той е напълно безплатен, а  след завършването му учителите получават сертификат.

Седмица
Модул
Дата
1.
Опитно събиране на сведения като учащ
12/03/2018
2.
Въвеждане на изследването в час
19/03/2018
3.
Концептуално разбиране на природните науки
26/03/2018
4.
Оценка и проучване I
02/04/2018
5.
Оценка и проучване II
09/04/2018

---------
-Amgen Teach е европейски проект, финансиран от Фондация „Амджен“ с техническата подкрепа на The European Schoolnet Academy. Програмата има за цел да задълбочи интереса и постиженията на учениците в областта на науката, като укрепи способността на учителите да използват стратегии за обучение в класната стая.
Програмата се състои от серия от семинари, предлагани на различни езици и подкрепящи националните учебни програми.
Пилотният двугодишен етап на проекта обхваща 4 държави (Франция, Германия, Ирландия и Полша), като за този период са подобрени уменията на повече от 500 учители по природни науки.
-The European Schoolnet Academy е първата европейска платформа, предлагаща висококачествени безплатни курсове за учители в началното и средно образование. Платформата предлага масови открити онлайн курсове. Те са на различни теми, а продължителността им е между 3-8 седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар