Translate

понеделник, 19 март 2018 г.

Юбилейното двадесето издание на най-значимото събитиe в света на пурите показа най-доброто от Habanos за 2018 г.


За 2017 г корпорация Habanos отчита 12% ръст в продажбите
В световен мащаб оперират 144 бутика La Casa del Habano под лиценза на Habanos s.a. 5 от тях се менажират от „Калиман Карибе“ в България, Албания и Армения, и 14 Cohiba atmosphere, като България представя достойно световната верига.


Пет дни, изпълнени с разнообразни активности, отбелязаха две десетилетия успех на Фестивала на пурата, който традиционно се провежда в Хавана. Повече от 2000 гости любители на кубинските шедьоври от над 70 страни станаха част от него.
Емоционалния празник представя Habanos като символ на традиция и ексклузивност, повишава стойността на целия процес по създаване на кубинските пури и емоцията и насладата от консумацията на най-добрия тютюн в света. Всички активности по време на фестивала имат за цел - популяризиране на културата, проследявайки всички процеси 
(изцяло ръчни и изискващи изключителни усилия и отдаденост) от земеделската част и работата на вегеросите през тютюневите производители, които се грижат за съхранението и отлежаването на продукцията, до майсторството и изкуството на торседора. 
Сред най-интересните активности са посещенията на плантациите и фабриките, където гостите могат да се запознаят с детайли и да се докоснат до магията по създаването на хаванската пура, като маршрутът включва и посещения на местата за бране и обработка, сортиране и отлежаване на тютюневите листа.
Допълнителни дейности в програмата са тематични вечери с ексклузивни представяния на нови продукти, мастър класове за навиване на пури, конкурс за абаноссомелиери, както и международен семинар с теоретични сесии, който представя Habanos като микс между традиция и автентичност. Той е от изключително културно  значение, даващ задълбочени познания в сферата.
Конкурсът за абаноссомелиери набира все по-голяма популярност и международен отзвук. Той събира най-изявените представители в професията и ги изправя пред предизвикателства за тяхното майсторство: рязане, разпалване и поднасяне на пура, както и комбинация с напитка и коктейли. Победителят в XVII издание на Международния конкурс за абаносмилиери е британецът Дариус Намдар.
Тази година се проведе и първото издание на Habanos World Challenge, което оценява познанията и уменията на Habanоs любителите от цял свят. Победители в пилотното издание станаха Алексис Циелепис и Рафи Дер Гара Битиан от Кипър след силно съревнование с две дами от Куба.
Изключително тържествени са вечерите в рамките на Фестивала, като всяка от тях се организира на различно място и преминава под името и представянето на ексклузивно пура издание. Протоколната зала на El Laguito бе избраното място за откриващата вечер на юбиейния 20-ти Habanos Фестивал. Вицепрезидентите на Habanos s.a (Luís Sánchez-Harguindey Pardo de Vera и Inocente Nuñez Blanco) представиха Cohiba Reserva Cosecha 2014 във витола формат Robusto. 
Театър "Марти" и зала "Гранд Театро де ла Хабана" бяха местата, избрани за презентацията на направения специално за Фестивала умидор Romeo y Julieta Grand Churchills (ринг 56 х дължина 190 мм). Изданието е уникално и в ограничено количество от 450 умидора. Гостите имаха възможността да дегустират и още една специална витола, представена на Фестивала Hoyo de Monterrey Le Hoyo Río Seco (ринг 56 х дължина 140 мм).
Най-емоционална е закриващата вечер, която тази година бе посветена на Partagas. Кулминация пo време на церемонията бе ексклузивната серия Linea Maduro в портфолиото на бранда, която включва две нови витоли с обвивен лист мадуро: Partagas Maduro N2 (ринг 55 х дължина 120 мм) и Maduro N3 (ринг 50 х дължина 145 мм), както и Maduro N1 (ринг 52 x дължина 130 мм), пусната за първи път през 2015 г. специално за La Casa del Habano. Сега тя се присъединява към стандартното портфолио, създавайки тази нова линия. Тъмният цвят на обвивния лист на пурите е резултат на допълнителен период на ферментация.
Присъстващите се радваха и на изключителни музикални изпълнения от международно признати артисти, новоизгряващи звезди в кубинската музика, както и добре познатите Кубински национален балет и Националния цирк на Куба. Музикален връх и впечатляващ край на Гала вечерта сложиха Orishas, които зарадваха всички просъстващи с уникални кубински ритми.
В продължение на традицията и тази година Фестивала завърши с Търг на умидори. Седем бяха изящните творения, пълни с пури, а събраните средства от продажбата им възлизат на 1 485 000 евро и бяха дарени на кубинската система за здравеопазване.
По време на вечерта програмата бе изключително наситена с различни активности, като за емоцията допринесоха и връчването на наградите Habanos.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар