Translate

неделя, 29 април 2018 г.

Близо 300 души бяха прегледани за седмица в рамките на три кампании за безплатни профилактични прегледи във ВМА


Пациентите имаха възможност да се консултират със специалистите от Отделение по дерматология, Клиника по ендокринология и болести на обмяната и Катедра по инфекциозни болести по проблеми, свързани с кожни новообразувания, метаболитен синдром и затлъстяване, инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.
Това са поредните превантивни кампании на лекари от ВМА, посветени на различни социалнозначими заболявания. През месец май предстоят нови акции по проблеми в областта на дерматологията и ендокринологията, като датите ще бъдат обявени допълнително.
Специалистите са категорични, че профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за добро здравословно състояние.
По думите им, често пъти хората търсят съветите на лекаря едва, когато вече имат проблем. Влошаването на здравето не винаги обаче е придружено от симптоми, които може да бъдат забелязани от самия пациент.
Именно тук е и ролята на профилактиката и превенцията на заболяванията, тъй като чрез ранна диагностика много болести могат да се овладеят, преди да са довели до необратими промени в организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар