Translate

понеделник, 2 април 2018 г.

Специалисти от СБАЛАГ “Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на киста на яйчника на 51-годишна жена



Образуванието е било с размери около 30 сантиметра и се е намирало на левия яйчник. Екипът в състав доц. д-р Божидар Славчев, д-р Светлозар Славов и д-р Наталия Петракиева са се справили блестящо и пациентката е в стабилно състояние.
Операцията е била планова и е продължила около 2 часа. Въпреки че се е наложило лекарите да отстранят двата яйчника и матката, пациентката преминала успешно операцията и към момента се възстановява. След края на интервенцията кистата е изпратена за хистологично изследване, чрез което лекарите поставиха крайната диагноза. Резултатите потвърдили първоначалната констатация на екипа, че раковото образование е доброкачествено и в начален стадии.
“Редовно извършваме сериозни операции от този тип. За нас това е нормално, тъй като в “Майчин дом” се намират най-добрите специалисти и поради тази причина повечето тежки случаи се насочват към нас. Рискът от рак на яйчника нараства с възрастта. Ето защо, ходенето на ежегодни профилактични прегледи е най-добрата и правилна превенция за всяка жена. Съветваме пациентките си редовно да се консултират със своя лекар и да следят здравето си внимателно”, коментира д-р Славов, непосредствено след операцията.
Ракът на яйчниците е коварна болест, която трудно може да бъде диагностицирана в ранен стадии. Това е шестият най-разпространен рак при жените.
Специалистите от СБАЛАГ “Майчин дом” поясняват, че не може да се посочи само една причина за появата на рака. Факторите, които повлияват за отключване на заболяването са много и строго индивидуални.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар