Translate

неделя, 29 април 2018 г.

България отбеляза Международния ден „Футбол за приятелство“


Емил Костадинов и Антон Попов дадоха начало на демонстративни мачове по случай празника

Младите посланици на България в проекта „Футбол за приятелство“ – 12-годишните Александър Георгиев и Миа Гигова, заедно с футболната легенда Емил Костадинов, г-н Антон Попов, зам.-изпълнителен директор на БФС, г-жа Савина Савова, кмет на Район „Възраждане“ и хип-хоп изпълнителят Играта, дадоха начало на демонстративни мачове с участието на 60 деца от столицата. По този начин те отбелязаха Международния ден на футбола и приятелството и популяризираха спорта, взаимното уважение и здравословния начин на живот.
Като символ на равенство, уважение към различните култури и мирно съжителство, всички участници получиха синьо-зелена гривна на Международната детска социална програма "Футбол за приятелство" на "Газпром". Синята нишка символизира спокойно небе, а зелената - футболно игрище, отворено за всички.
Домакин на празника бе ФК „София Спорт“. Младите посланици на програмата Миа и Александър, вързаха символичните гривни на всички участници и разпространиха сред тях деветте основни ценности - приятелство, здраве, чест, справедливост, отдаденост, равенство, мир, традиция и победа. Чрез ФК „София Спорт“ заложените ценности ще достигнат до още стотици деца, тъй като те са организатор на двата най-големи турнира по футбол за деца и юноши в България: през лятото в гр.Несебър – Несебъркъп и през зимата в гр.Сандански – Санданскикъп.
Международният ден на футбола и приятелството беше отбелязан в над 200 града по света със специални събития за популяризиране на приятелството, взаимното уважение и здравословния начин на живот. Десетки хиляди деца и възрастни участваха в приятелски мачове, отворени тренировъчни сесии, флаш мобове и спортни събития.

Няма коментари:

Публикуване на коментар