Translate

четвъртък, 19 април 2018 г.

Ново мобилно приложение предпазва децата от опасностите в интернет


Бърза връзка с експерт по онлайн безопасност осигурява новото мобилно приложение SafeNetApp при проблем на дете в интернет. SafeNetApp e разработено от Националния център за безопасен интернет с подкрепата на Теленор и е достъпно както за мобилни устройства с операционна система Android, така и за iOS.
Потребителите могат да сигнализират на консултант за незаконно и вредно за деца онлайн съдържание и поведение по телефон и чат, но и чрез онлайн формата на Националния център за безопасен интернет, достъпна само с един клик от приложението.
Освен да потърсят съвет или помощ при проблем на дете или непълнолетен в онлайн пространството, приложението позволява на потребителите да проверят доколко надеждна е тяхната парола. Те могат също така да тестват знанията си за сигурността в интернет, а ако направят регистрация - да сравнят своя резултат с този на други потребители.
“Приложението SafeNetApp е поредната стъпка, която правим заедно с Теленор, в посока осигуряване на по-безопасна онлайн среда за децата ни“, сподели Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет. „Тревожни са данните от наше изследване, според което средно едно от десет деца през последната година е получавало притеснителни съобщения в дигиталното пространство, като най-висок е процентът при децата от 15 до 17 години – 21%. За съжаление, през последните шест години тормозът към деца, както в интернет, така и извън него, значително се увеличава. Надявам се с нашите последователни действия да направим родителите и подрастващите по-отговорни в тяхното поведение онлайн и заедно да променим тази статистика“, допълни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар