Translate

неделя, 29 април 2018 г.

БМФ „Порт Бургас” отбеляза Световния ден на безопасност и здраве при работа


Най-големият частен пристанищен оператор в България „БМФ Порт Бургас“ ЕАД отбеляза Световния ден по безопасност и здраве при работа като положи основите на нова традиция  - засаждане на дръвчета на територията на пристанището. Първите четири дръвчета засадиха изпълнителният директор на БМФ „Порт Бургас” Борис Балев, областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, началникът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Васил Василев и най-младият работник в предприятието Галин Димитров.
В Бургас Световният ден по безопасност и здраве при работа – 28 април, се отбелязва тържествено за първи път. В навечерието на празника на специално организирана церемония  БМФ „Порт Бургас” представи дейностите и инвестициите, чрез които гарантира сигурността и здравето на своите работници и служители.
Официални гости на церемонията бяха областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, Красимир Стойчев – зам.кмет в община Бургас, Живко Янакиев – директор на Бюрото по труда, Александър Илиев – директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация” – Бургас, Ивайло Иванов – директор на Териториална дирекция „Пристанищна инфраструктура”, Георги Паздеров – директор на РЗИ-Бургас, зам. директорът на  регионалната здравна организация Вергиния Цанова и представители на Клуба на моряка в Бургас.
БМФ „Порт Бургас” е концесионер на терминалите „Изток 2” и „Запад” от 2012 г. Досега в дейността на дружеството са инвестирани близо 70 млн. евро. Изградени са нови складови площи, допълнителни железопътни коловози, положени са нови пътни настилки, закупено е ново високотехнологично оборудване.  Всички извършени инвестиции са насочени към осъществяване на основната цел на компанията – нарастване обема на товарите и осигуряване безопасни и здравословни условия на труд. В областта на безопасността дружеството непрекъснато внедрява нови подходи и съвременни практики. През последната година е обновен центъра за професионално обучение, въведени са нови професии и програми, които създават обучени кадри за бъдещото развитие на компанията. От 2012 г. досега работните места в дружеството са увеличени с повече от 50%. , а 20% от целия екип е на средна възраст под 30 години.
Инвестициите в двата пристанищни терминала продължават, а с тях ще се увеличава и броят на работните места. В момента се изгражда нова работна площадка за обработка на ро-ро товари с площ от 100 хил. кв. м Изграждат се 3 нови корабни места, 2 от които с дължина от по 120 м и дълбочина 8 м, а третото – с дължина 220 м и дълбочина 12,28 м. Очакваната инвестиция е 38 млн. евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар