Translate

сряда, 25 април 2018 г.

Кукли учиха децата в Хисаря да събират разделно отпадъците от опаковки


Екопак България“ организира детски празник на стадион „Крепост“ в партньорство с община Хисаря


Безплатното куклено шоу - „Приказка за юначета с празни тумбачета“ събра над 400 деца от детски градини и училища на стадион „Крепост“ в Хисаря. Те се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
След представлението децата показаха на практика какво са научили по време на шоуто като разпределяха различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Те танцуваха заедно с героите и получиха магнитчета с техните образи както и комикс книжка за оцветяване с историята им.
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.
Тазгодишното пролетно турне на театъра включва 7 града: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос и Карнобат. Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 4 500 деца на възраст 4 – 8 години в 22 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават приятелите и дори родителите си.
 




Няма коментари:

Публикуване на коментар