Translate

понеделник, 2 април 2018 г.

Началникът на ВМА: Целта ни е въвеждане на нови лечения и изграждане на школи на европейско и световно ниво


Не смятам да налагам командирски подход, а да печелим съмишленици в нашите идеи. Стремежите ни са към въвеждане на нови лечения и изграждане на школи на европейско и световно ниво, заяви началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на Общо събиране на личния състав на болницата.
На него той представи официално и останалите членове на ръководния екип - полк. доц. д-р Владимир Василев, д.м. – заместник-началник по диагностично-лечебната дейност, и полк. проф. д-р Румен Попов, д.м. – заместник-началник по учебно-научната дейност.
Пред личния състав началникът на ВМА представи кратък отчет за десетте месеца, в които той временно ръководеше лечебното заведение и направи изложение за това какво предстои занапред.
Една от основните ни цели е запазване на финансовата стабилност на институцията. Ако към юни 2014 година ВМА генерираше дълг между 5-8 милиона лева на месец, то към 31 декември 2017 година болницата има нула лева дълг. Тази тенденция се запазва и в първите три месеца на настоящата година. Може би е време да не говорим за дългове, а за развитие и по-сериозни капиталовложения, коментира бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.
ВМА е предпочитана болница заради всички вас. ВМА е марка, но тя е нищо без своите лекари и сестри, обърна се началникът на болницата към личния състав и изтъкна положителните отзиви от страна на пациентите по отношение на обслужването.
Ние не си позволихме в нито един момент от тези трудни години да свалим качеството на нашето обслужване, да направим компромис с консумативите, лекарствата или с обема на вложените ресурси в един болен. Просто оптимиизрахме дейността, залагайки на икономическата ефективност на лечението, изтъкна още професор Мутафичйски.
Той обърна специално внимание и на развитието на периферните болници, част от структурата на ВМА, подчертавайки, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има правото на еднаква качествена помощ, както във ВМА-София.
Сред приоритетите са още съхраняване на кадрите във ВМА, създаване на възможност за устойчиво кариерно развитие, привличане на нови кадри, закупуване на нова апаратура.
Предстои до средата на следващия месец всички ръководители на клиники да представят своя отчет и идеи за развитие на съответното звено и оптимизиране на дейността.
Болницата работи по ясни правила. Не смятам да налагам командирски подход, а да печелим съмишленици в нашите идеи. Без хората, на които сме поверили клиниките, ние не можем да направим нищо, коментира началникът на ВМА.
Той изтъкна, че стремежите са към въвеждане на нови лечения и изграждане на школи, каквито са клиниките на професор Илия Салтиров, професор Крум Кацаров, професор Никола Владов.
Това са моделите, към които ще се стремим във всяка клиника. Те са на европейско и световно ниво - и по отношение на качество, и по отношение на техника, и по отношение на умения, те са признати в европейски мащаб. Целта е всички наши клиники да достигнат до това ниво, категоричен бе бригаден генерал Венцислав Мутафчийски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар