Translate

петък, 18 май 2018 г.

Четири безплатни скринингови акции провежда НПО на изложението Булмедика/Булдентал 2018 г.


Национална пациентска организация (НПО) за пореден път партнира на най-голямото медицинско изложение в България – Булмедика/Булдентал, което се провежда в периода 16-18 май 2018 г. в Интер Експо Център.
Всеки от дните на Изложението НПО посвещава на скринингови изследвания - диабет, хепатит С, заболявания на щитовидната жлеза и измерване нивото на кислород в кръвта. Целта е да се повиши информираността за нуждата от профилактика. Именно профилактиката е в основата на превенцията и успешното лечение на редица заболявания.
Акциите се провеждат на щанда на НПО – С12, в зала 1.
На 16 май НПО, съвместно с Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист”, проведе скринингова акция за хепатит С.
На 17 май, се проведе скринингова акция за измерване на кръвна захар. Експерти от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет, която е член на Национална пациентска организация, консултираха посетителите относно превенцията на заболяването и различни аспекти от живота с диабет – здравноосигурителни права, здравословно хранене, двигателен режим и др.
Успоредно с това Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония извърши измерване нивото на кислород в артериалната кръв с пулсоксиметър. Чрез това бързо и лесно изследване се определя колко добре се насищат с кислород отдалечените от сърцето части на тялото.
На 18 май, в интервала 10:00-14:00 ч., сдружение „ВИОМ“ и НПО ще проведат информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъдат организирани ехографски прегледи и консултации със специалист ендокринолог. За участие в акцията ще бъде извършвано записване на място, тъй като броят на прегледите е ограничен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар