Translate

сряда, 2 май 2018 г.

48% от българите са подложени на стрес от градския начин на живот


Според национално проучване на „Алфа Рисърч“ за 2017 г. 48% от българите са подложени на стрес всекидневно. Стресът има негативен ефект върху редица физически, емоционални и умствени състояния, сред които безсъние, депресия, хранителни разстройства, алергии, зависимости, тревожност и страхове. По данни на Евростат около 8% от жените и 5,5% от мъжете страдат от различни форми на депресивни състояния.
Хипнотерапията е одобрена медицинска практика, която се прилага като метод за справяне със стреса и за лечение на тревожност, депресия, безсъние, хранителни разстройства, алергии и тикове.
-Хипнотерапията е изключително добър метод за справяне с повишена тревожност, депресия, сценична треска, проблеми с храненето, фобии, зависимости, безсъние, както и с някои физиологични проблеми и болестни състояния. Няма заболяване, което да не влияе и на психиката. Хипнозата е ефикасен, допълващ конвенционалното лечение метод, намаляващ риска от рецидиви. Хипнотерапията има много добър ефект при хора с хронични заболявания. При онкологично болни пациенти тя спомага за подобряване на психическото и физическо състояние преди оперативна намеса, като намалява и възстановителния период, коментира Даниела Кермова, психолог и сертифициран хипнотерапевт от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия, от МБАЛ и ДКЦ „Св. Панталеймон - Плевен”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар