Translate

сряда, 23 май 2018 г.

Българо-британската бизнес асоциация демонстрира ключовата роля на летищата в икономическия растеж


Летището има потенциала да бъде основния двигател в превръщането на София в едно от най-добрите места в света за живеене, работа и бизнес “, каза Греъм Фъргюсън, директор „Корпоративно развитие“ за Манчестър Еърпорт Груп


Българо-британската бизнес асоциация (БББА) бе домакин на прием, посветен на тема „Ролята на летищата в стимулиране на регионалния и икономически растеж“. Събитието събра представители на големи международни компании, членове на БББА, както и гости от британското и китайското посолство в България. По време на събитието, господин Греъм Фъргюсън, директор „Корпоративно развитие“ за Манчестър Еърпорт Груп, направи кратко въведение на тема авиационния бизнес между България и Великобритания и как той може да стимулира развитието на регионалния бизнес и предприемачеството.
„Силно вярваме, че директните полети водят до стимулиране на пътникопотока, растеж в икономиката и входящия и изходящия туризъм. В това отношение София, като европейска столица, не трябва да разчита на маршрутите на съседните хъб летища (като например Истанбул, Виена или Франкфурт), а се нуждае от свои собствени директни маршрутни връзки, които значително ще допринесат за икономическото развитие на региона и страната, както и ще създадат много работни места за жителите на София и съседните населени места. Летището има потенциала да бъде основния двигател в превръщането на София в едно от най-добрите места в света за живеене, работа и бизнес “, каза господин Фъргюсън.
По време на събитието бяха дискутирани различни теми, сред които и идеята, че различната собственост и управление на летищата води до конкуренцията и високо качество на услугите в полза на пътниците. В това число влизат нивото и начинът на обслужване на полетите, устойчивото управление и въздействието върху околната среда, както и икономическите ползи, които могат да бъдат допринесени за съответните региони.
Кратки приветствия бяха отправени и от господин Тим Бусерет, началник отдел „Търговия и инвестиции“, отдел „Международна търговия“, британско посолство София, както и от господин Гари Левесли, председател на БББА. Специални гости на събитието бяха Питър Чи, Финансов директор на BCEIGI (Beijing Construction Engineering Group International), както и Яо Чаоин, Икономически и търговски съветник, китайско посолство, София.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар