Translate

сряда, 2 май 2018 г.

Допълнителни ваучери от кампанията „Великден за всеки – Дари празник на баба и дядо“


От 30 април 2018 г. в клоновете на „Български пощи“ ЕАД в цялата страна започна раздаването на ваучери за храна от благотворителната кампания.
Нови 11 418 пенсионери, които не са получили великденски надбавки от правителството, ще бъдат подпомогнати с допълнително набраните по кампанията 228360 лв., реши Общественият съвет за управление на постъпилите финансови дарения.
Досега хранителни ваучери от „Великден за всеки“ са получили 13 057 пенсионери в затруднено социално и материално положение.
 --------
Наистина  по - добре всеки нуждаещ се да получава ваучери, отколкото храни с изтичащ  срок.
Не всеки консумира леща, бисквити, грах (каквито са повечето от таз годишните помощи  и от БЧК (ама те не са виновни доброволците на организацията)-така напр. получаваш  леща 7 кг. със срок на годност 30.06.2018г, обикновени бисквити 1,200 кг-22.07 т. г.).
Значи, за да не стане зян храната ще ядеш леща и бисквити комбинирано...
Да, ама не, (беше казал кой?) - но  не са кучета бедните и инвалидите в България, нищо, че някои не ги смятат дори  и за такива...
Да не говорим, че въпросните храни се раздават в квартали, до които и от които може да се прибереш само с такси, щото "храната" е близо 20 кг. и ако нямаш близки с кола ще платиш за такси повече пари, отколкото е стойността на помощта . Но какво да правят тези, които са сами?  Какво да правят тези, които са трудно подвижни? И както казаха
едни млади и симпатични младежи - какво у нас е както трябва и в ред, че и това да е... ще си платиш таксито, за да ядеш храни с изтичащ срок на годност. А някои ще се тупат в гърдите и ще живеят с чувството, че нещо са направили за най-уязвимите  в страната. И това, ако не е популизъм, какво е? Май, чист 100 каратов цинизъм...
А пък за социалните работници, по общини (може би не във всички са такива, като в нашата)  - типични чиновници, каквито май няма и в ЕС ....да  не отварям дума.
Те ти казват нямаш право на  помощ, ама ти като провериш в нета разбираш, че имаш (а тези които не могат да работят с РС да умират), те те пращат в друг, ама  много далечен квартал за нея, а тя се раздава в далечен, но не чак толкова от твоето местоживеене.
И се питам кой има нужда от този израстък  - социален работник, ама само  той  да е препъни камъка у нас с мед да го намажеш...


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар