Translate

четвъртък, 17 май 2018 г.

Кока-Кола стартира стажантска програма в партньорство с НТБГ


Около 60 възпитаници на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) ще приложат на практика своите финансови и счетоводни знания, като се присъединят към екипите на Центъра за споделени услуги на Кока-Кола ХБК (Coca-Cola Hellenic Business Services Organization). 
Учениците от 11-и и 12-и клас, в рамките на 3 м.,  ще се запознаят отблизо с дейността на мултинационалната компания и ще бъдат активно въвлечени в работата на финансово-счетоводните отдели. Инициативата се провежда в рамките на проекта „Ученически практики – Фаза 1“ към Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.
-Изключително сме ентусиазирани, че посрещаме тези млади хора в семейството на Кока-Кола Хеленик и че ще имаме възможността да се учим взаимно. Те ще имат шанса още преди да завършат гимназиалното си образование да навлязат в реална бизнес среда и да придобият нови знания в областта на финансите и счетоводството. Ние, от своя страна, нямаме търпение да опознаем новаторското мислене и навици на представителите на т.нар. Z-поколение, което скоро ще навлезе активно на пазара на труда. Вярвам, че това партньорство ще спомогне на учениците за тяхното бъдещо кариерно развитие и се радвам, че тепърва ще предоставяме още много подобни възможности на възпитаници от горните курсове на други професионални гимназии, както и студенти, сподели Мирослава Маркова, Мениджър „Човешки ресурси“, Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън.
По време на своя опит в компанията всички стажанти ще имат ментори, които ще ги подкрепят и напътстват при изпълнението на служебните им задължения, както и в тяхното личностно и кариерно развитие.  Освен че ще черпят знание и добри практики от експертните екипи на Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън, младежите ще преминат през различни вътрешни програми, за да добият представа за начина, по който работи Системата на Кока-Кола в България, както и в световен мащаб. Те ще имат и възможността да видят отблизо процеса по бутилиране на емблематичните напитки в производствен център Костинброд.
Стратегически приоритет за Групата Кока-Кола ХБК е развитието на младежта.
Чрез своята глобална програма Youth Empowered компанията се стреми да намали броя на икономически неактивните млади хора посредством множество обучения и семинари, както и чрез безплатната онлайн платформа за обучения и кариерно ориентиране - www.youthempowered.bg.



Няма коментари:

Публикуване на коментар