Translate

сряда, 2 май 2018 г.

Водещ лекар консултира безплатно в София


Д-р Сеха Акдуман, специалист по белодробни заболявания от болница „Медикана“ в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 11 и 12 май. Д-р Акдуман е част от екипа на световноизвестния проф. д-р Ялчън Каракоджа, който прилага иновативен метод за лечение при рак на белия дроб и ХОББ. Тя пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Ракът на белия дроб се среща все по-често и вече е вторият по честота вид рак в световен мащаб. За съжаление, той е сред водещите причини за смъртност от онкологични заболявания както при мъжете, така и при жените. Сред основните причини за това е липсата на специфични симптоми в началния етап на болестта, а ранната диагноза е основна предпоставка за успешно лечение.
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) е наричана „болестта на пушачите“, защото пристрастеността към цигарите е основен фактор за възникването й. Възниква най-често при пушачи след около 20 години пушене по кутия цигари дневно. Първите симптоми обикновено се проявяват около 40-годишна възраст – кашлица, храчки, недостиг на въздух. Усещат се най-много сутрин и през зимата, или при физическо натоварване, но с времето стават постоянни, докато задухът не стане постоянен спътник дори в състояние на покой. Пациентите с ХОББ са склонни да игнорират симптомите, докато не затруднят значително ежедневието им, а на този етап лечението също е трудно.
През 2006 г. проф. д-р Ялчън Каракоджа и неговият екип разработват метод, който подобрява белодробната функция при пациенти с белодробен рак, а по-късно методът започва да се прилага успешно и при пациенти с ХОББ, при които конвенционалното лечение не помага. Иновативният метод ще бъде презентиран на място в София.
Пациенти от България могат да се консултират безплатно с д-р Сеха Акдуман в София на 11 и 12 май. Необходимо е предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар