Translate

петък, 18 май 2018 г.

Васил Тодоров, гл. секретар на БТПП: Виното е продукт, който носи славата на България по цял свят


Вече седма година БТПП подкрепя този форум, тъй като българските вина са една от емблемите на България. Виното е продукт, който носи славата на България по цял свят. Това заяви главният секретар на БТПП Васил Тодоров, във връзка предстоящото Седмо издание на Балкански винен фестивал (BIWC) - 19-20 май.
-Надявам се, подкрепяйки това събитие, да фокусираме за пореден път интереса на българската общественост и на чуждестранните гости, които ще присъстват на събитието, върху качествените български вина, а и не само български, тъй като по програма ще бъдат представени вина от много балкански държави, допълни той.
Тази година имаме рекорд в регистрираните вина за конкурса – близо 700. Това ни доближава вече до световните винени конкурси, категорична бе Галина Нифору, директор BIWC.
Тя допълни, че тази година се очакват 70 изложители, като освен топ български фирми, ще участват и 20 изби - изложители от балканските страни. Ще присъстват и 30 вносители на вина и журналисти от САЩ, Китай, Япония.
Тази година са направени важни промени в регламента на конкурса. Променена е системата за оценяване – от двайсетобалната система към стоточковата, добавен е и още един медал – double gold medal. Това ще помогне на съдиите за по-прецизна оценка, както и на самите изби, които ще могат да промотират по-добре вината си, защото стобалната система е по-добре позната в света.
И тази година BIWC продължава да промотира световната кампания #winelover against cancer.



Няма коментари:

Публикуване на коментар