Translate

сряда, 23 май 2018 г.

Модната индустрия подкрепя младежи в неравностойно положение


Академията за мода партнира на президентската инициатива - „Подкрепи една мечта“

През 2018 година благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на Президентската институция поставя специален акцент върху възможностите за професионално обучение на младежи в неравностойно положение. Академията за мода и Консултантска къща „От игла до конец“ подкрепят кампанията в сферата на модната индустрия и модния бизнес, като организират и координират включването на представители на професионални организации от бранша, дизайнери и модни къщи. Вече шест български фирми потвърдиха готовността си да осигурят обучение с възможност за работа на младежи в неравностойно положение.
„Агресия“, „Десизо Мони“, „Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова, „Мезон Сант-Ерем“ с дизайнер Габриела Колева, дизайнерът Христо Чучев и „Аксел Харди“ са първите, които ще подкрепят благотворителната инициатива. Те ще дадат възможност на младежи да преминат обучение за придобиване на шивашки умения с перспектива за професионална реализация в градовете: София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Асеновград, Костенец и Полски Тръмбеш. В инициативата са включени общо 124 младежи от випуск 2017/2018 г. като за 54 от тях специалистите от Бюрата по труда търсят подходяща форма на заетост. Някои от младежите са завършили средното си образование в гимназии с професионална насоченост и имат начална подготовка. Част от тях, които са изявили желание да се обучават именно в шивашката индустрия, са от Пловдив, Попово, Разград и Дупница. За младежите от тези градове продължават да се търсят конкретни възможности за обучение и реализация.
Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и управител на „От игла до конец“, сподели:
-Ние продължаваме нашата дългогодишна традиция да подпомагаме децата и младежите в неравностойно положение. Представителите на българския моден дизайн, на родната модна индустрия и предприемачество са хора с широки и добри сърца, и чувство за социална отговорност. Радостен съм, че те веднага откликнаха, а вярвам, че и в бъдеще ще е така, на идеята да подкрепят и сбъднат мечтите на абитуриентите, лишени от родителски грижи. Сигурен съм, че те ще допринесат за успеха на благородната президентска инициатива.
Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, който е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, ще се състои на 30 май 2018 година и негов домакин ще бъде президентът Румен Радев. Президентската институция продължава да набира дарения за инициативата. Финансовата подкрепа е предназначена както за организацията на балната вечер, така и за еднократни стипендии за младежите, които ще продължат образованието си във висше училище.
Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:
IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар