Translate

петък, 18 май 2018 г.

Проф. Търнев с Гранд При за цялостен принос в медицината


Медицински светила аплодираха сърдечно откривателя на редки болести проф. д-р Ивайло Търнев, който бе отличен с Гранд При за цялостен принос в медицината от Националните медицински награди в София.
-Нужни са ни повече духовни примери - защото днешното здравеопазване е много дехуманизирано, много комерсиализирано, много дискредитирано.... То не е това, което аз избрах преди 31 години. Младите хора ме вдъхновяват - тези, които избраха да останат в България. Нужни са ни върхове - като този на Боян Петров. Всеки един от нас трябва да се стреми към постигане на връх, като еманация на човешкия си дух, с тези свои думи проф. Търнев магнетизира залата.
В категория Доктор на годината 2018 бе отличен проф. д-р Владимир Данов, достигнал върховете в кариерното развитие в Германия и завърнал се в България, за да обучава младите специалисти и да дава европейска насока в медицинската практика.
Залата аплодира и създателката на Школа по Невросонология - акад. проф. д-р Екатерина Титянова, по чиито учебници вече учат студентите в Кембридж и в Бразилия.
Неврохирург № 1 проф. д-р Николай Габровски - трето поколение специалист в тази област, от сцената благодари на сина си, рожденик в деня на церемонията и подчерта, че младият Габровски се е насочил към други области и няма да тръгне по неговия път.
Най-голямата болнична група у нас - ACIBADEM CITYCLINIC, си тръгна с три Медицински Оскара - както за Болнична група на годината, така и за Медицински екип на годината с Отделението по Електрофизиология, което направи редица иновативни и животоспасяващи операции за първи път в България.
Наградите бяха връчвани от партньорите на събитието - д-р Галинка Павлова от Български лекарски съюз, Виктор Паскалев от Национална пациентска организация, маг.фарм. Тодор Найденов, зам.-председател на Българския Фармацевтичен съюз, медийни партньори и други.
Водещи на събитието бяха "Златният глас" на България Симеон Владов и управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън - журналитката Патриция Кирилова. Актьорът импровизира на сцената дует с любимката на публиката - Джина Иванова от Трамвай № 5, която трогна залата и с песента "Облаче ле, бяло" в дует с дъщеря й Мартина. Златни песни от българската естрада пя и певицата Галиана Арсова, както и звездата от "Тласът на България" Бриана.
Събитието бе открито с истински двойник на Моцарт - пловдивчанинът Георги Димитров показа майсторска цигулка в пълната зала. Младите таланти от Клуб за спортни танци Денсинг Тайм развълнуваха гостите със своите изпълнения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар